Izolarea cauzată de COVID-19 generează violenţă domestică. Numărul cazurilor s-a dublat în unele ţări, avertisment de la ONU

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat în legătură cu "creşterea înfiorătoare la nivel mondial" a violenţei domestice în timpul crizei legate de coronavirus şi a îndemnat guvernele să intensifice eforturile de prevenire a violenţei împotriva femeilor, într-un mesaj video.

06 apr. 2020, 05:49
Izolarea cauzată de COVID-19 generează violenţă domestică. Numărul cazurilor s-a dublat în unele ţări, avertisment de la ONU

Ştim că izolarea şi carantina sunt esenţiale pentru suprimarea COVID-19. Dar ele pot prinde femeile în capcană cu parteneri abuzivi„, a declarat Guterres într-un mesaj postat pe Twitter.

Pentru multe femei şi fete, ameninţarea se profilează cel mai mult tocmai când ele ar trebui să fie în cel mai sigur loc. În casele lor„, a adăugat el.

Citeşte şi COVID-19, transmis de la om la animal. Un tigru de la Zoo New York a fost testat pozitiv cu coronavirus

În unele ţări, numărul femeilor care apelează la servicii de sprijin s-a dublat, furnizorii medicali şi poliţia sunt copleşiţi şi cu personal insuficient, iar grupurile locale de suport sunt „paralizate” sau duc lipsă de fonduri, a declarat şeful ONU.

El a făcut apel la guvernele din întreaga lume să se asigure că pedepsirea agresorilor continuă, să instituie sisteme de avertizare de urgenţă în farmacii şi băcănii şi să declare adăposturile ca servicii esenţiale.

Citeşte şi 5G răspândeşte coronavirusul, cred britanicii. Mai multe antene au fost deja incendiate în Regatul Unit

Ţări, inclusiv Germania, au avertizat că restricţiile sociale instituite asupra publicului în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului ameninţă să exacerbeze violenţa domestică.


loading...
Partenerii noștri