Izolarea cauzată de COVID-19 generează violenţă domestică. Numărul cazurilor s-a dublat în unele ţări, avertisment de la ONU

Publicat: Luni, 06 Aprilie 2020 08:49 // Actualizat: Luni, 06 Aprilie 2020 09:24 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat în legătură cu "creşterea înfiorătoare la nivel mondial" a violenţei domestice în timpul crizei legate de coronavirus şi a îndemnat guvernele să intensifice eforturile de prevenire a violenţei împotriva femeilor, într-un mesaj video.

"Ştim că izolarea şi carantina sunt esenţiale pentru suprimarea COVID-19. Dar ele pot prinde femeile în capcană cu parteneri abuzivi", a declarat Guterres într-un mesaj postat pe Twitter.

"Pentru multe femei şi fete, ameninţarea se profilează cel mai mult tocmai când ele ar trebui să fie în cel mai sigur loc. În casele lor", a adăugat el.

Citeşte şi COVID-19, transmis de la om la animal. Un tigru de la Zoo New York a fost testat pozitiv cu coronavirus

În unele ţări, numărul femeilor care apelează la servicii de sprijin s-a dublat, furnizorii medicali şi poliţia sunt copleşiţi şi cu personal insuficient, iar grupurile locale de suport sunt "paralizate" sau duc lipsă de fonduri, a declarat şeful ONU.

El a făcut apel la guvernele din întreaga lume să se asigure că pedepsirea agresorilor continuă, să instituie sisteme de avertizare de urgenţă în farmacii şi băcănii şi să declare adăposturile ca servicii esenţiale.

Citeşte şi 5G răspândeşte coronavirusul, cred britanicii. Mai multe antene au fost deja incendiate în Regatul Unit

Ţări, inclusiv Germania, au avertizat că restricţiile sociale instituite asupra publicului în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului ameninţă să exacerbeze violenţa domestică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Antonio Guterres izolare coronavirus ONU violenţă domestică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H