Jack, cel mai rar MOTAN domestic din lume: Au fost şanse de 400.000 la unu să se nască FOTO

Un pisoi din Marea Britanie este considerată cea mai rară pisică domestică din lume. Cercetătorii au calculat că există şanse de 400.000 la 1 pentru a se naşte una la fel. Astfel, motanul este în acelaşi timp negru, alb şi roşcat, lucru extrem de rar printre masculi de pisică care sunt limitaţi genetic să aibă blana în două culori.

13 mai 2013, 12:44

Motanul în vârstă de 11 luni a fost cumpărat pentru suma de 20 de lire, atunci când era doar un pui. Ulterior, stăpânul lui a aflat că Jake este cel mai rar animal de companie din Marea Britanie şi probabil din lume, existând şanse de 400.000 la unu ca el să se nască, potrivit Mirror.

Citeşte şi Cum se relaxează Maru, cel mai cunoscut motan de pe internet VIDEO

Astfel, el este în acelaşi timp alb, negru şi roşcat. Conform specialiştilor aceasta este o greşeală de ADN, masculii având doar un singur cromozon „X” în ADN, ceea că înseamnă că blana lor poate să aibă cel mult două culori. Proprietarul nu a ştiut acest lucru până nu l-a dus la un control. Pisoiul a reuşit să uimească şi doctorii care spun că nu au văzut aşa ceva niciodată.

Citeşte şi O felină gigantică a speriat un oraş întreg din Marea Britanie FOTO


Veterinarul m-a întrebat: „Tu ştii că pisica asta este femelă?”. Când am insistat că este mascul el a deschis picioarele motanului şi nu i-a venit să creadă.Este scris fizic în ADN-ul lor că masculii nu pot fi în trei culori. Atunci când se întâmplă, este un accident de ADN„, a declarat Richard Smith, tânărul de 22 de ani care are acest animal inedit.