Jackpot de 1,6 miliarde de dolari la Loto, pentru un norocos din Florida. Este al doilea cel mai mare premiu din istoria Loteriei din SUA

Un norocos din Florida a câștigat al doilea cel mai mare premiu din istoria Loteriei din SUA în valoare de 1.6 miliarde de dolari.

29 sept. 2023, 09:02
Jackpot de 1,6 miliarde de dolari la Loto, pentru un norocos din Florida. Este al doilea cel mai mare premiu din istoria Loteriei din SUA
Jackpot de 1,6 miliarde de dolari la Loteria din Florida

Persoana care a câștigat al doilea premiu ca importanță din istoria Loteriei din SUA s-a prezentat pentru a revendica marele câștig de 1,6 miliarde dedolari, dar identitatea sa va rămâne secretă pentru încă 90 de zile, a anunțat Florida Lottery, miercuri, potrivit Reuters.

Jackpotul licitației Mega Millions a fost câștigat luni, la șapte săptămâni după etxragerea din 8 august, a precizat Florida Lottery într-un comunicat. Florida este unul dintre cele 45 de state americane participante la loteria Mega Millions, alături de Washignton DC și Insulele Virgine Americane.

Citește și: 5 curiozități din istoria Loteriei Române pe care probabil nu le știai

Această loterie a experimentat 31 de extrageri organizate de două ori pe sătămână fără să înregistreze un câștigător până când posesorul unui bilet cumpărat de la supermarketul Publix din Neptune Beach, o localitate aflată la 25 de kilometri distanță de Jacksonville, a ghicit toate cele șase numere puse în joc.

reprezentanții Mega Millions au spus că jackpotul de 1,6 miliarde de dolari este cel mai mare din idtoria acestei licitații, depășind precedentul de 1,537 miliarde de dolari, care a fost stabilit, în 2018, în Carolina de Sud.

Recordul absolut obținut la o loterie americană îi aprține companiei Powerball, cu un jackpot de 2,04 miliarde de dolari, câștigat cu un bilet vândut în California în noiembrie 2022.

Citește și: Schema cu care o româncă de 40 de ani a câştigat cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române. Câţi bani a jucat femeia pe biletul câştigător

Câştigătorul din Florida al jackpotului pus în joc de Mega Millions va putea să aleagă între a primi întreaga sumă – ce îi va fi achitată în plăţi anuale întinse pe durata a 30 de ani – sau să accepte suma de 794,2 milioane de dolari, care îi va fi plătită pe loc, în numerar. Câştigurile la loterie sunt impozitate.

Potrivit legilor din Florida, câștigătorii la loterie care obțin premii de peste 250.000 de dolari nu trebuie să își dezvăluie identitatea în mod public decât după 90 de zile după ce și-au revendicat premiul.