Jador, mesaj pentru Dominic Fritz după ce nu a fost de acord să-l lase să cânte la Sala Filarmonicii din Timişoara: „Îmi e foarte rușine că sunt în această situație. E urât să fii discriminat”

Jador, unul dintre cei mai îndrăgiți maneliști ai momentului, i-a transmis un mesaj primarului Timișoarei, Dominic Fritz, care s-a opus vehement ideii ca artistul să susțină un concert la Sala Filarmonicii din Timişoara.

15 apr. 2022, 23:54
Jador, mesaj pentru Dominic Fritz după ce nu a fost de acord să-l lase să cânte la Sala Filarmonicii din Timişoara: „Îmi e foarte rușine că sunt în această situație. E urât să fii discriminat”

Jador trebuia să susțină un concert la Sala Filarmonicii din Timișoara, biletele fuseseră deja puse în vânzare, iar concertul urma să aibă loc pe 17 mai, de la ora 20:00. Ulterior, însă, directorul interimar, Ovidiu Andriș, a declarat presei că anunțatul concert nu va mai avea loc.

Reacția lui Jador după ce concertul i-a fost anulat

Jador i-a transmis lui Dominic Fritz că nu înțelege motivele pentru care i-a anulat concertul și i-a dat asigurări că este un tânăr educat, care a terminat o facultate, și care nu merita să fie discriminat în acest fel.

„În ultima vreme m-au sunat majoritatea televiziunilor de la noi pe subiectul la Filarmonica de la Timișoara nu m-a lăsat să cânt acolo. Mi-am dat seama din start. Țigan, manele. Primarul am înțeles că nu a fost de acord și o fată care a făcut consiliul.

Ce voiam să zic e că oricum nu o să mai vin niciodată să cânt la Timișoara. Da, sunt țigan. Mă bucur că sunt. Și mi-am depășit condiția. Am făcut o facultate, am făcut un master. Am încercat să îmi depășesc condiția. E greu să pleci de pe câmp cu oile și să ajungi Jador. E foarte greu, domnule primar. Sper ca cu acest mesaj oamenii din Timișoara care discriminează țiganii sau un gen muzical… nu-mi dau nici eu seama exact ce discriminează. Poate needucația mea. Poate am părul prea negru, poate sunt prea negru și îi deranjează. În muzica pe care o cânt nu o să găsiți dezacorduri, domnule primar, greșeli gramaticale. Altfel, ce ar putea fi? Ritmul vă deranjează? Suntem români cu toții sau țigani sau unguri sau ce om fi noi. Ați plecat în Italia, Germania, Spania și ați simțit discriminarea.

@jadorMa doare și ma doare rău !Sunt momente când Îmi urăsc etnia suntem oameni , la fel oare ? Oare eu sunt personajul negativ ? Oare a greșit Dumnezeu crearea țiganilor ?Oare Dumnezeu a greșit? Exista războaie din cauza oamenilor care nu înțeleg ca și noi suntem oameni și ca nu toți suntem la fel! Și ca am învățat sa îmi depășesc condiția in zadar sunt educat in zadar ? Pentru ca sunt țigan sunt :analfabet, needucat, sunt doar diferențe etice!♬ Piano music – Hiro Hattori

Când faci un lucru din toată inima ta… știți cum iubesc să cânt, domnule primar din Timișoara? Cum vă iubiți dumneavoastră copiii. Și nu mă lăsați să fac ce îmi place mie mai mult pe lumea asta…

Îmi e foarte rușine că am ajuns în situația asta. E foarte urât să fii discriminat. Am avut atâtea exemple. Holocaust. Război între oameni care vorbesc aceeași limbă. Suntem oameni cu toții. Cu educație, fără educație, cum om fi noi. Sunt țigan, ăsta sunt eu. Eu am fost la școală, domnule primar”, a transmis Jador.

Ce a spus Primăria Timișoara după anularea concertului

„Filarmonica Banatul din Timișoara, instituție de cultură de prestigiu național, a fost azi ținta unor știri false, lansate în spațiul public.  Instituția nu organizează și nici nu va permite organizarea în Sala Capitol a unor concerte cu caracter artistic îndoielnic. De asemenea, Filarmonica Banatul din Timișoara își rezervă dreptul de a acționa în judecată orice organizator care se folosește de imaginea acestei instituții fără un acord prealabil stabilit printr-un contract. Atât concertele organizate de Filarmonica „Banatul” din Timișoara, cât și cele găzduite în Sala Capitol sunt anunțate pe pagina oficială de Facebook a acestei instituții. Rugăm timișorenii să nu cumpere bilete la concerte care nu sunt anunțate oficial de Filarmonica Banatul”, a transmis Primăria Timișoara pe pagina sa de Facebook.