Jaf armat, de 2 milioane de dolari, din monetăria naţională

Un grup Indivizi înarmaţi a furat monede de aur comemorative în valoare de aproximativ 2 milioane de dolari, dintr-o filială a Casa de Moneda, din Mexico City. Monedele erau într-un seif al băncii.

07 aug. 2019, 07:33

Hoţii au pătruns într-o filială a Casa de Moneda din Mexico City şi au furat peste 1.500 de monede de aur, potrivit poliţiei mexicane.

După jaf, hoţii s-au urcat imediat pe motocilete şi au fugit înainte ca poliţia să ajungă la locul jafului.

Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită în urma acestui incident, a precizat poliţia.

Monedele de aur,din 1921, cunoscute sub denumirea de „centenarios”, au fost dedicate centenarului Independenţei de Spania, scrie bbc.com.

Citeşte şi BNR lansează o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Cajal

Potrivit presei mexicane, aceeaşi filială a băncii Casa de Moneda,a fost spartă anul trecut în timpul renovărilor.

În cel mai recent jaf, cei doi bărbați, între care unul care purta o armă de foc, au dat buzna dimineață într-o filială a băncii.

Poliția a relatat că hoţii l-au imobilizat şi rănit pe paznic, înainte ca el să reuşească să îşi folosească arma din dotare. În acel moment, unul dintre tâlhari a reuşit să ajungă la seiful băncii, care era deschis.

Anchetatorii cred că unii angajaţi ai băncii ar fi pus la cale şi jaful, potrivit publicaţiei La Vanguardia.

Monedele preţioase poartă stema Mexicului pe o parte și pe cealaltă un desen cu Monumentul Angel Îngerului Independenţei din Mexic. Producția acestor monede a fost suspendată în 1931, dar din cauza cererii s-au bătut altele, după 1943.