Jaf ca-n filme într-un cartier de lux din Capitală. Un afacerist a rămas fără 16 Rolex-uri. Cum au fost prinşi hoţii

Jaf într-un cartier de lux din Capitală. Un afacerist de 34 de ani a rămas fără 16 ceasuri Rolex şi alte bijuterii ale soţiei, toate în valoare de 300.000 de euro. Hoţii veniţi din Republica Moldova au reuşit să deschidă cel mai performant sistem de închidere al uşii. Hoţii, prinşi la Buzău, au fost aduşi in Bucureşti cu manda, audiaţi şi reţinuţi, urmând a fi propuşi pentru arestare preventivă.    

28 ian. 2020, 07:41
Jaf ca-n filme într-un cartier de lux din Capitală. Un afacerist a rămas fără 16 Rolex-uri. Cum au fost prinşi hoţii

Doi indivizi care au furat bijuterii și ceasuri în valoare de 300.000 de euro au fost prinși de polițiștii bucureșteni, la aproape 3 luni de la spargere. Cei doi bărbați au fost prinși pe 26 ianuarie, în urma unei acțiuni a polițiștilor bucureșteni. Aceștia i-au reținut în trafic, în județul Buzău, în timp ce se deplasau către Republica Moldova. Suspecții au fost ridicați pe baza unui mandat de aducere și duși la audieri la București, unde au fost reținuți pentru infracțiunea de furt calificat, se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Jaful a avut loc pe 1 noiembrie, iar cel mai probabil hoții au acționat la pont, știind că în locuință se aflau bijuterii și ceasuri. Păgubitul a sesizat Poliția, spunând că din casă îi lipsesc valorile, evaluate la 300.000 de euro. „În urma investigaţiilor şi cercetărilor, din datele şi probele administrate în cauză de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, a rezultat presupunerea rezonabilă că la data 1 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00-15.00, doi bărbaţi de 35, respectiv 41 de ani, prin folosirea de chei potrivite ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate şi ar fi sustras mai multe ceasuri de lux şi bijuterii din aur în valoare de aproximativ 300.000 euro. În cursul zilei de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei au pus în executare două mandate de aducere emise pe numele celor doi bărbaţi, aceștia fiind opriţi pe raza municipiului Buzău, în timp ce se deplasau cu un autoturism spre un punctul de trecere a frontierei către Republica Moldova” au transmis polițiștii.

Cei doi sunt cercetaţi pentru infracţiuni similare şi în Republica Moldova, unul dintre ei fiind liderul unui grup infracţional organizat. De asemenea, conform surselor citate, aceştia au intrat cu chei potrivite, deşi sistemul de închidere a imobilului era unul performant.