Jaf de peste un milion de euro, la CSM Bucureşti. Deputatul Dan Zătreanu este printre cei acuzaţi

Poliţia a deschis o anchetă la Clubul Sportiv al Municipiului Bucureşti, unde se bănuieşte că peste un milion de euro au fost cheltuiţi pe competiţii sportive inexistente. În spatele jafului ar fi deputatul PDL Dan Zătreanu care, prin firma sa a organizat competiţii sportive de mică anvergură, pe care însă le promova susţinând că sunt organizate sub patronajul lui Traian Băsescu.

26 feb. 2013, 16:33
Jaf de peste un milion de euro, la CSM Bucureşti. Deputatul Dan Zătreanu este printre cei acuzaţi

În perioada 2011-2012, Clubul Sportiv al Municipiului Bucureşti a cheltuit 1,2 milioane de euro pe turnee fictive de şah. Afirmaţia îi aparţine chiar actualului director al clubului, Petre Brănişteanu, care a declarat în şedinţa de Consiliului Local că au fost decontate sume chiar şi pentru echipe inexistente. El susţine că vinovat pentru cheltuirea banilor este Dan Păsărelu antrenor în cadrul clubului şi, totodată, proprietar al Clubului Siciliana, către care se făceau plăţile.

Consilierul Doru Giugula, prezent şi el la şedinţă l-a pus în fruntea listei de vinovaţi pentru jaful creat pe fostul consilier general, actualul deputat PDL, Dan Zătreanu. Zătreanu a fost consilier al Capitalei în perioada 2004-2008.

În luna februarie a anului trecut, Zătreanu a organizat Turneul Internaţional de Şah Cotroceni. În anunţul oficial scria că turneul se organizează „sub înaltul patronaj al Excelenţei Sale, Preşedintele Traian Băsescu”. Au fost 10 participante printre care şi câteva de elită din Rusia, dar fetele s-au plâns de condiţiile groaznice de organizare. Şahistele au relatat că nu le-a aşteptat nimeni la aeroport, nu au avut mâncare şi nu le-au fost decontate cheltuielile. Au apelat chiar şi la cabinetul preşedintelui Băsescu pentru a se rezolva situaţia.

Numai la turneul de şah din şcoli a fost decontat o sumă de 670.000 de lei, iar campionatul Capitalei la şah rapid suma de 711 393 de lei. Ce a fost cel mai interesant pentru mine a fost că am plătit o factură de 635.000 lei pe data de 24 martie 2012, pentru campionatul de seniori masculin, iar secţia noastră de şah este formată din doar patru jucătoare„, a mai spus Petre Brănişteanu.

La rândul său, consilierul local Doru Giugula acuză: „Sunt persoane care au contracte semnate, parafate prin firmele dânşilor. Domnul Zătreanu deputat vindea echipament sportiv care nu a ajuns niciodată acolo, iar Preoteasa şi Murg organizau campionate de şah în şcoli, care însă nu au existat niciodată în realitate. Numai aşa au putut să cheltuiască un milion de euro pentru un trimestru„.