Preoţi, poliţişti şi pădurari implicaţi în defrişarea a sute de hectare de pădure din Neamţ

30 de persoane, printre care şi doi preoţi, sunt suspectate că făceau parte dintr-o grupare care vindea ilegal cherestea. Mai mult, slujitorii Domnului sunt bănuiţi că erau complici cu poliţişti şi pădurari şi furnizau informaţii despre zonele care ar fi putut fi defrişate.

16 mai 2013, 08:06
Preoţi, poliţişti şi pădurari implicaţi în defrişarea a sute de hectare de pădure din Neamţ

Anchetatorii presupun că preoţii culegeau informaţii de la enoriaşi, iar apoi datele erau transmise către poliţişti sau chiar către pădurari, informează România TV. În urma acestor informaţii, gruparea formată din aproximativ 30 de membrii defrişa sute de hectare de pădure, după care comercializau lemnul.

Săptămâna trecută, trupele speciale au descins în localitatea Grinţieş şi au mers acasă la unul din cei doi preoţi, de unde au ridicat suma de aproximativ 10.000 de euro. Motivaţia slujitorului Domnului pentru suma de bani este că banii urmau să fie folosiţi pentru ridicarea unei biserici, însă nu a putut să demonstreze acest lucru cu niciun act.

În plus, lângă biserica unde predica celălalt preot oamenii legii au descoperit un gater de lemne.

Pentru aceste fapte, pe lângă ancheta demarată de procurorii DIICOT, cei doi preoţi urmează să dea explicaţii şi în faţa mai marilor bisercii, întrucât Mitropolia Moldovei a anunţat că va demara propria anchetă.