Jaf în Sectorul 5 al Capitalei! Hoții au intrat într-o locuință și au făcut pagube de 120.000 de lei

Un jaf a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei, unde doi bărbați au pătruns forțat într-o locuință și au furat bijuterii în valoare de 120.000 de lei.

07 iul. 2021, 21:00
Jaf în Sectorul 5 al Capitalei! Hoții au intrat într-o locuință și au făcut pagube de 120.000 de lei

Un jaf

a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei, unde doi bărbați au forțat poarta unei case și au pătruns în locuință, de unde au furat 500 de grame de aur în valoare de 120.000 de lei.

Potrivit autorităților, poliţiştii din cadrul Secţiei 19 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în curtea sa din Sectorul 5 şi ulterior, prin forţarea unui geam lateral, au pătruns în lociuință de unde au sustras aproximativ 500 grame bijuterii din aur.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de doi bărbaţi, cu sprijinul altui bărbat, care ar fi condus un autoturism, în baza unei înţelegeri prealabile şi care le-ar fi facilitat celorlalţi doi deplasarea şi ar fi asigurat locul comiterii faptei, ulterior aceştia fiind identificaţi”, se precizează în comunicat al DGSP

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri şi unelte care ar fi putut fi folosite la comiterea de infracţiuni.

Conform forțelor de ordine,  doi bărbaţi au fost conduşi la audieri și apoi au fost reţinuţi. În cursul zilei de miercuri aceştia au fost prezentaţi în faţa instanţei, care a dispus măsura arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 19, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, relatează Digi24. 

Un jaf ca în filme în Mehedinți!

Cei trei bărbați din Timișoara au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia s-au dat drept polițiști și au simulat percheziții pentru a fura bani din casele a două femei în vârstă din județul Mehedinți.

Indivizii, cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, au pretins că sunt polițiști și, timp de două zile, pe 15 și 16 iunie, au intrat în locuințele a două femei în vârstă, furând 1.290 de euro, respectiv, 9.500 de lei.

„Două femei, de 66 şi 70 de ani, din judeţul Mehedinţi, ar fi fost induse în eroare de trei persoane, care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorităţi publice şi ar fi declinat calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat”, au transmis poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Mehedinţi.

Polițiștii reali au găsit la percheziții două insigne cu inscripţia „Special Police”, o pereche de cătuşe şi mai multe perechi de mănuşi din latex. Cei trei indivizi sunte cercetați pentru furt calificat și uzurpare de calităţi oficiale.