Jaf pe aeroportul din Berlin: Doi români au furat instrumentele unui meşter german de renume

Jaf fără precedent dat de mai mulţi hoţi români pe aeroportul din Berlin. Au furat instrumentele unui meşter german de renume, potrivit România TV. Întorşi în ţară cu prada, hoţii au făcut o greşeală de începător, iar poliţia i-a prins în flagrant.

08 ian. 2016, 19:40
Jaf pe aeroportul din Berlin: Doi români au furat instrumentele unui meşter german de renume

Doi bărbaţi din Capitală au crezut că vor face câteva mii de euro extrem de uşor. În timp ce se aflau pe aeroportul din Berlin, au văzut mai multe bagaje care le-au făcut cu ochiul. Patru instrumente muzicale de valoare, create de un meşter german de renume, urmau să fie prezentate la o expoziţie. Fără să stea pe gânduri, le-au furat şi le-au adus în România pentru a le vinde.

„Doi cetăţeni români de pe raza municipiului Bucureşti ofereau spre comercializare trei oboaie şi un corn englez”, a declarat comisarul şef Emil Tudor de la Direcţia de Investigaţii Criminale.

Din august 2015, hoţii au tot căutat clienţi pentru instrumentele preţioase. Erau dispuşi chiar să le dea pe nimic, cu 10.000 de euro, numai să scape de ele.

„Nu s-au găsit uşor clienţi pentru instrumentele muzicale, apoi au ajuns la Filarmonică, la Conservator. Astfel au fost şi depistaţi”, a mai spus comisarul Emil Tudor.

Meşterul german este nerăbdător să îşi recupereze instrumentele. Acestea sunt făcute manual şi au fost realizate într-un an de zile.