Traian Băsescu a anunţat că a graţiat-o pe Jana Tiron. Femeia are 73 de ani şi 15 boli VIDEO

Jana Tiron, femeia graţiată de preşedintele Traian Băsescu, are 15 boli. Femeia trăieşte în comuna Vidra, judeţul Vrancea, are 73 de ani şi, de 17 ani, i-a înduplecat de nenumărate ori pe magistraţi să nu fie încarcerată, deşi e condamnată definitiv la patru ani de detenţie.

08 sept. 2014, 16:33
Traian Băsescu a anunţat că a graţiat-o pe Jana Tiron. Femeia are 73 de ani şi 15 boli VIDEO

Jana Tiron a fost fostă asistentă şefă la secţia de ginecologie a Spitatului comunal din Vidra-Vrancea şi a fost condamnată în 1997 pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pe lângă directorul spitalului de la acea vreme pentru a angaja o nepoată la unitatea spitalicească unde lucra şi ea.

Preţul angajării rudei: o găină şi 1.000 de lei vechi. Nici pasărea, nici banii, nu au ajuns la directorul spitalului, dar femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare, decizie definitivă. Jana Tiron nu a executat nicio zi de puşcărie. Ea a mai fost condamnată şi în 1992, tot pentru corupţie. În total, ea a primit 35.000 lei vechi.

„Am hepatită cu virus C, am cancer cu metastază, mi-a fost extirpat sânul, sunt cardiacă, am fost operată de hernie de disc, am fost paralizată 4 ani, iar doi ani nu am mers absolut deloc. De la comisia superioară de expertiză medicală mi s-a spus în 2006 că rămâne hotărârea definitivă să nu fac detenţie. Sper să se rezolve odată, că m-au stresat, m-au terminat. Dacă ajung acolo (n.r. în puşcărie) mă sinucid. Sunt dependentă de morfină, pe care o iau când am dureri mari şi mai fac şi atacuri de panică”, a declarat ea, într-un interviu în urmă cu cîţiva ani.