Jandarmii care au fost prezenți la IPJ Ilfov miercuri, 23 iulie, unde Călin Georgescu a fost pentru a semna controlul judiciar, sunt acuzați că au împins copii cu gardurile, care se aflau în primele rânduri alături de părinții lor.
Susținătorii lui Călin Georgescu s-au strâns, miercuri, la sediul IPJ Ilfov, unde fostul candidat independent la alegerile prezidențiale s-a deplasat pentru a semna controlul judiciar.
Un bărbat a acuzat Jandarmeria, într-o postare pe Facebook, că nu a lăsat un grup de susținători să plece și, mai mult, că a lovit copii de 6-7 ani cu gardul. Mai mult, a cerut demiterea „șefului de dispozitiv” care i-ar fi pus în pericol pe copii.
„După ce a plecat domnul Călin Georgescu, un grup de susţinători nu a fost lăsat să plece. Au fost imobilizaţi în spatele gardurilor jandarmilor (…) Între ei, în spatele gardului, câţiva copii de 6-7 ani, în loc să fie extraşi pentru a fi protejaţi, au primit un gard direct în faţă de la un jandarm care a venit şi i-a împins cu gardul.
De ce au atacat jandarmii copiii, împingându-i cu gardul, sufocaţi între manifestanţi şi gard? De ce trebuie manifestanţii ţinuţi in spatele gardurilor, ca oile, sau ca nişte infractori? De ce nu au extras copiii, existând posibilitatea rănirii şi sufocării, aşa cum prevede legea?”, a transmis acesta pe rețeaua socială.
Jandarmeria a transmis, miercuri seară, că a montat panourile metalice tocmai pentru a-i proteja pe manifestanți și face direct trimitere la acuzațiile postului de televiziune Realitatea Plus.
„Totodată, ele au rolul de a împiedica participanţii să pătrundă pe carosabil, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi, în cazul minorilor surprinşi în imaginile în cauză. Evidenţiem faptul că nicio bază legală nu permite extragerea minorilor din mulţime, din custodia adulţilor de care sunt însoţiţi, şi mutarea lor în faţa panourilor metalice, lipsindu-i de protecţie şi control, aşa cum sugerează o persoană, la un post de televiziune”, a transmis Jandarmeria Capitalei.
Mai mult, se dezice de acuzația că ar fi atacat un copil, precizând că este o manipulare menită să creeze emoție publică.
„Nicio persoană nu a fost rănită sau „atacată de jandarmi”, iar în nicio situaţie nu a fost pusă în pericol viaţa copiilor, aşa cum fals pretinde o persoană în mediul on-line şi în mass-media, acestea reprezentând doar încercări de manipulare menite să creeze emoţie publică şi neîncredere în instituţiile statului, prin prezentarea minorilor în postura de victime ale forţelor de ordine”, au mai transmis jandarmii.