Jandarmii şi vânătorii caută o turmă de mistreţi care ar fi intrat într-un parc din Cluj-Napoca

Jandarmii clujeni caută, împreună cu vânătorii, o turmă de mistreţi, cu pui, care ar fi intrat, marţi seară, în zona Parcului Rozelor din cartierul Mănăştur, din municipiul Cluj-Napoca, animalele fiind semnalate în zonă încă din noaptea precedentă.

05 nov. 2013, 19:54
Jandarmii şi vânătorii caută o turmă de mistreţi care ar fi intrat într-un parc din Cluj-Napoca

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, Mariana Tecar, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că un bărbat a sunat, marţi seară, la numărul de urgenţă 112 anunţând că o turmă de 10-15 mistreţi ar fi trecut dinspre Dealul Calvaria, din cartierul Mănăştur, spre Parcul Rozelor, din apropiere.

„Un cetăţean a anunţat la 112 că o turmă de mistreţi, formată din 10-15 exemplare, a trecut dinspre Dealul Calvaria spre Parcul Rozelor. Jandarmii au anunţat Asociaţia Vânătorilor şi, împreună, vânătorii cu jandarmii, au trecut la asigurarea măsurilor de ordine publică în zonă. Din cauză ca s-a lăsat întunericul, mistreţii nu au fost găsiţi. Noaptea, echipele de patrulare ale Jandarmeriei vor acoperi şi această zonă pentru a preîntâmpina orice incident”, a spus Mariana Tecar.

Turma de mistreţi a fost semnalată în zonă încă de luni noaptea de un tânăr care locuieşte în apropierea Dealului Calvaria din cartierul Mănăştur şi care a povestit despre întâmplare pe o reţea de socializare.

„În ultima vreme, am avut parte de evenimente de tot felul: unele m-au dezamăgit, altele m-au întristat ori m-au înseninat (după caz), altele m-au şocat. Însă cel mai recent dintre ele, la care chiar am fost martor, s-a petrecut în această dimineaţă. Şi m-a lăsat fără cuvinte. Aşadar, pe la ora 3.00, mă trezeşte un zgomot plecat din părculeţul din faţa blocului. Iniţial, am crezut că e vorba de nişte căţeluşi care se hârjoneau. Cum «hârjoneala» părea să nu se-ncheie, am ieşit la balcon să văd ce se-ntâmplă. Şi-am rămas şocat de ce am văzut! În părculeţ se afla o turmă, de vreo 12-15 porci mistreţi (din care vreo 7 sau 8 erau pui)! Râmau cu toţii, însă doar puii făceau gălăgie. Am rămas fără grai! Nu mi-am putut imagina vreodată că între betoanele Mănăşturului, departe de orice formă de pădure, să văd o turmă întreagă de porci mistreţi…”, a scris tânărul, marţi, pe o reţea de socializare.

Parcul Rozelor din Cluj-Napoca se află între cartierele Mănăştur şi Grigorescu, pe malul râului Someş.

Cartierul Mănăştur este cel mai mare din municipiu şi este mărginit în partea sudică de Pădurea Făget, unde încep blocurile de locuinţe, însă distanţa pe care ar fi trebuit să o parcurgă animalele până la Dealul Calvaria şi Parcul Rozelor este de aproximativ trei kilometri prin zone foarte circulate.