Japonezii beau cafea din… usturoi. Află cum se prepară şi care sunt beneficiile

Yokitomo Shimotai, inventator nipon in domniul gastronomiei, a lansat cafeaua din usturoi, care poate fi consumată de femeile însărcinate şi de cei care, din motive de sănătate, nu pot consuma băutura din boabe de cafea.

25 oct. 2017, 11:31
Japonezii beau cafea din… usturoi. Află cum se prepară şi care sunt beneficiile

Ideea i-a venit inventatorului în urmă cu 30 de ani când, după ce a prăjit o bucată de carne cu usturoi, a adăugat apă în lichidul în care fierbea carnea. Yokitomo a continuat să perfecţioneze gustul băuturii inedite, de-a lungul anilor, încercând să găsească o metodă eficientă pentru a crea cafeaua perfectă, având ca ingredient principal usturoiul.

Citeşte şi Lidia Fecioru: „Se iau şase căţei de usturoi care se prăjesc în coajă şi se consumă în 24 de ore”. Ce se întâmplă după o lună

În timpul experimentelor efectuate, japonezul a ajuns la concluzia că cel mai indicat este să prăjească usturoiul la cuptorul electric. Potrivit reţetei finale, după prelucrarea termică a usturoiului, acesta se răceşte şi se pisează mărunt pentru a obţine un lichid. Chiar dacă băutura are un gust specific, în opinia niponului ea nu are un miros urât, după ce o consumi nu îţi miroase urât gura, notează Rador.

Cafeaua care are drept principal ingredient usturoiul se comercializează deja în prefectura vecină Iwate, din Japonia.

Citeşte şi Cum să faci cafeaua perfectă la ibric. Nu vei mai vrea altă reţetă!