Japonia a înfiinţat un nou organism pentru studierea materialelor extraterestre

Agenția aerospațială niponă (JAXA) va inaugura, miercuri, un nou organism specializat în studierea materialelor extratereste în vederea obținerii de informații în legătură cu dezvoltarea sistemului solar.

27 iun. 2015, 12:12
Japonia a înfiinţat un nou organism pentru studierea materialelor extraterestre

Pentru început, noua entitate va analiza probe aduse pe Terra de pe asteroidul 25143 Itokawa de către sonda spațială Hayabusa în anul 2010, precum și fragmente de rocă recoltate de pe asteroidul 1999 JU3 de sonda Hayabusa 2, potrivit Agerpres. Specialiștii cred că asteroizii conțin materiale de pe vremea nașterii sistemului solar și care pot furniza indicii în legătură cu originea vieții, iar agenția aerospațială japoneză speră că respectivele mostre conțin mici cantități de substanțe organice și de umiditate.

Totodată, JAXA preconizează ca noua organizație să studieze gheață și probe de sol de pe un satelit al planetei Marte, în cadrul unui program spațial programat la începutul deceniului următor.

Un alt proiect vizează studierea mostrelor ce vor fi recoltate de misiunea OSIRIS-REx a agenției spațiale americane (NASA), programată pentru septembrie 2016.