Japonia a pus rachete Patriot în jurul Capitalei de teama unui atac coreean

Mai multe baterii antirachetă Patriot au fost montate în jurul capitalei nipone Tokio, potrivit România TV. Oficialii japonezi au decis că ameninţarea nord coreeană este reală, iar potenţiala lansare a unei rachete din partea Phenianului în 10 aprilie este mai mult decât credibilă.

09 apr. 2013, 10:03
Japonia a pus rachete Patriot în jurul Capitalei de teama unui atac coreean

Bateriile antirachetă au fost montate în cartierele din capitala niponă, dar şi în împrejurimi. Interceptoare de rachete au fost montate şi în jurul bazei americane din Japonia.

„Ca parte a eforturilor noastre de a asigura protecţia poporului japonez pot să confirm faptul că unităţi echipate cu PAC 3, lansatoare de rachete, au fost montate în jurul oraşului Tokio; în Ichigaya, Narashino şi Asaka”, a declarat
Yoshihide Suga, secretar de stat.

Interceptoarele, capabile să contracareze un potenţial atac din partea Coreeei de Nord, au fost montate după ce oficiali sud coreeni au anunţat că regimul de la Phenian ar putea efectua un test balistic pe 10 aprilie.

„Acum câteva zile, şeful securităţii noastre a spus că se aşteaptă ca regimul din Coreea de Nord să lanseze o rachetă în jur de 10 aprilie. Astfel că mass-media a anunţat că racheta va fi lansată mâine de Coreea de Nord”, a declarat Kim Min-Seok, purtător de cuvânt al ministerului apărării din Coreea de Sud.

Mass media a anunţat că o rachetă Musudan cu rază medie de actiune a fost montată pe coasta nord coreeană, iar Japonia se află pe traiectoria acesteia.