Japonia oferă 2,8 miliarde de dolari pentru refugiaţi şi migranţi

Japonia va oferi 2,8 miliarde de dolari pentru o perioadă de trei ani începând din 2016 pentru a ajuta țările și comunitățile care găzduiesc un număr mare de refugiați, a declarat luni premierul japonez, Shinzo Abe, relatează Reuters.

20 sept. 2016, 07:05
Japonia oferă 2,8 miliarde de dolari pentru refugiaţi şi migranţi

Abe a făcut această declarație la summitul Națiunilor Unite privind refugiații în marja Adunării Generale a ONU. El a afirmat că banii vor fi destinați ‘ajutoarelor umanitare’ pentru refugiați și migranți și vor fi acordați pentru a sprijini țările și comunitățile gazdă.

Premierul nipon a afirmat că actuala criză a refugiaților și migranților este fără precedent și reprezintă ‘o gravă criză umanitară’. El a afirmat că Japonia dorește să colaboreze strâns cu alte țări.

La Adunarea Generală a ONU de anul trecut, Abe a afirmat că Japonia va furniza circa 1,6 miliarde de dolari pentru a ajuta refugiații sirieni și irakieni și pentru a sprijini procesul de pace din Orientul Mijlociu și Africa.

Citeşte şi Numărul migranţilor care au ajuns în Grecia a crescut puternic

Deși Tokio este un donator important pentru sprijinirea țărilor care se confruntă cu actuala criză a refugiaților (21,3 milioane de refugiați la nivel global), Japonia a acceptat un număr mic de refugiați pe teritoriul său.

Abe a afirmat că Japonia oferă sprijin refugiaților sirieni și comunităților gazdă din diferite țări, între care Turciei și Iordaniei. El a precizat că oferă pregătire profesională refugiaților sirieni din Liban și tinerilor libanezi în cooperare cu Agenția ONU pentru refugiați.