Japonia va introduce noi sancţiuni împotriva Rusiei de la 19 septembrie

Guvernul Japoniei intenţionează să anunţe vineri sancţiuni suplimentare la adresa Rusiei în contextul situaţiei din Ucraina, a anunţat agenţia Kyodo, care citează surse din cadrul cercurilor diplomatice nipone, informează RIA Novosti.

18 sept. 2014, 06:59
Japonia va introduce noi sancţiuni împotriva Rusiei de la 19 septembrie

Japonia va introduce noi sancţiuni împotriva Rusiei de la 19 septembrie.

Potrivit cotidianului Yomiuri, noul pachet de sancţiuni ar putea presupune o listă extinsă de persoane cărora le va fi interzisă intrarea pe teritoriul Japoniei şi ale căror active vor fi îngheţate. De asemenea, sancţiunile ar putea viza sectoarele financiar şi energetic, însă cotidianul menţionat nu aduce informaţii suplimentare.

De la începutul acutizării situaţiei din Ucraina, Japonia a oscilat între necesitatea de a susţine într-un fel sau altul deciziile şi sancţiunile G7 împotriva Rusiei şi dorinţa de a nu-şi strica relaţiile cu Rusia, care au înregistrat în ultimul timp o ameliorare.

Ministerul de Externe al Japoniei a dat publicităţii la 5 august o listă de 40 de persoane fizice şi două organizaţii asupra cărora se răsfrâng sancţiunile sale din cauza situaţiei din Ucraina. Primele două ‘pachete’ de sancţiuni au fost introduse în primăvara acestui an.