Jean Claude Juncker: "Am fost primiţi ca prinţii în această ţară"

Publicat: Marţi, 18 Septembrie 2018 10:43 // Actualizat: Marţi, 18 Septembrie 2018 10:43 // Sursa: romaniatv.net

La dineul oficial de la Cotroceni, de aseară, Jean Claude Juncker a vorbit cu entuziasm despre legăturile sale cu ţara noastră şi despre importanţa aderării acesteia la Uniunea Europeană.

Şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat luni seara, la Palatul Cotroceni, că îi mulțumește președintelui Iohannis pentru primirea în România.

"Sunt recunoscător că am fost primiţi ca prinţii în această ţară frumoasă. Mulţumesc! Pentru cei care sunt mai puţin fluenţi în limba română, am spus „Mulţumesc!". Când eram tineri, ne-am îndrăgostit de cultura şi de literatura României. A fost ziua reconcilierii dintre istoria şi geografia europeană. Dar nu a fost prima zi în care România a demonstrat lumii că flacăra libertăţii şi a democraţiei era vie în această ţară. Aceste sentimente, aceste convingeri sunt la fel de vechi ca istoria acestei ţări", a declarat Juncker.

Totodată, președintele Comisiei Europene a vorbit despre democrația românească. "Sunt mândru că în 2005, în timpul președinției Luxemburgului la Consiliul European, eu fiind atunci președinte, am semnat tratatul care viza România și Bulgaria. A fost o zi grozavă în viața mea, pentru că am "înotat” împreună cu România și Bulgaria – cele două având mereu aceeași direcție. Ziua în care am semnat înțelegerea a fost, de fapt, „ZIUA” pe care toată Europa a realizat-o, accea în care în sfârșit s-a trecut de la dictatură la democrație. S-a întâmplat datorită oamenilor. A fost ziua reconcilierii dintre istoria și geografia europeană.

Nu a fost prima zi în care România a dovedit că libertatea și democrația fac parte din această țară. Acest sentiment, aceste convingeri pot fi vâzute în trecutul acestei țări. În câteva săptămâni, România va celebra Centenarul. Nu va fi o sărbătoare doar pentru oamenii acestei țări, ci pentru întreaga Europă”, a mai spus Junker.

Jean Claude Junker a mai precizat că este prima dată când participă la una dintre edițiile Inițiativei celor 3 Mări, dar că summitul beneficiază de susținerea Comisiei Europene.

"Comisia susține această Inițiativă a celor 3 Mări. Comisia este complet angajată acestui proces. Conectivitatea este foarte importantă, nu doar de la sud la nord, dar și de la est la vest. Doar așa putem fi siguri că vom schimba viitorul.”


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană jean claude juncker mesaj Junker summit trei mari
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 sep 14:07
Răspunde | Votează email 0 email
AndreiV
Da,dupa ce impreuna cu autodeclaratul succesor nazist,ati umilit pe primul ministru si poporul pe care il reprezinta,FARA SA VA CERETI SCUZE,remarcati ca ati fost primiti ca si niste printi.Probabil autodeclaratul succesor nazist(nu ati avut nici o reactie desi grupul etnic german a facut parte din trupele ss),probabil ca a suplimentat fondurile din veniturile sale din meditatii si chirii obtinute ilegal si cu acte false,dupa ce s-a plans ca va organiza actiunea pe datorie. Efectiv,simt ca rostirea cuvantului centenar la acest forum organizat in conditii de ura si dezbinare al;e succesorului nazit,care a avut nerusinare sa nu invite pe primul ministru la dezbateri.In aceste conditii,d.l iunkes,nu va e rusine sa vorbiti de drepturi si libertati?Daca asta e ue,mai bine lipsa.
1
EUR
4.7612
RON
26 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H