Jean-Claude Juncker, încă o gafă antologică. Era să-i dea foc soţiei preşedintelui Rwandei VIDEO

La aprinderea unei torţe în memoria victimelor genocidului, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a apropiat flacăra periculos de mult de prima doamnă a ţării, Jeannette Kagame, care se afla aproape de el.

09 apr. 2019, 14:05
Jean-Claude Juncker, încă o gafă antologică. Era să-i dea foc soţiei preşedintelui Rwandei VIDEO

Momentul, cu potenţial periculos, a fost filmat la comemorarea a 25 de ani de la genocidul din Rwanda. La moment au participat președintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, președintele rwandez Paul Kagame și soția sa Jeannette Kagame, precum și Jean-Claude Juncker. Ei au aprins o torţă la Memorialul Gisozi, din Kigali, unde au fost îngropate peste 250.000 de victime ale genocidului. După ce a aprins torţa, Juncker s-a întors cu flacăra spre soţia preşedintelui Rwandei, fiind aproape să-i aprindă acesteia hainele.

Cariera lui Juncker este plină de gafe, nu mai departe de anul trecut el salutând prea prietenos două femei, la summit-ul Consiliului Europei din luna decembrie. Uneia i-a trecut mâna prin păr, pe cealaltă, Pernilla Sjolin, adjuncta Protocolului Comisiei Europene, a îmbrăţişat-o. O zi mai târziu, în timp ce se pregătea pentru o conferinţă de presă, a aruncat brusc documentele de pe masă, pentru a avea loc să bea dintr-un pahar. În iunie 2017, la summit-ul NATO de la Bruxelles merge şi se comporta ca un om beat, dezminţind ulterior că ar fi fost în stare de ebrietate.