Jean-Marie Le Pen, amendat cu 30.000 de euro. A numit camerele de gazare naziste ca fiind "un detaliu al istoriei"

Publicat: Marţi, 27 Martie 2018 22:23 // Actualizat: Marţi, 27 Martie 2018 22:27 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Casaţie, cea mai înaltă instanţă judecătorească din Franţa, a confirmat marţi condamnarea lui Jean-Marie Le Pen, co-fondator al Frontului Naţional, la o amendă de 30.000 de euro, pentru că a numit camerele de gazare "un detaliu al istoriei celui de-al doilea război mondial", informează AFP. Instanţa a respins apelul lui Le Pen împotriva condamnării pronunţate în martie 2017 de Curtea de Apel din Paris.

Jean-Marie Le Pen mai fusese condamnat de două ori de instanţe civile pentru afirmaţii similare, pe care continuă să le facă din 1987, reaminteşte France Presse. El a fost criticat pentru poziţiile respective chiar şi de fiica sa, Marine Le Pen, care i-a urmat la conducerea Frontului Naţional. Fostul lider a fost mai întâi suspendat, apoi exclus din partid.

În 2015, el i-a explicat unui ziarist că nu regretă afirmaţiile făcute, pe care le-a explicat: "Ceea ce am spus corespunde părerii mele - camerele de gazare sunt un detaliu al istoriei războiului, dacă nu cumva acceptăm că războiul este un detaliu al camerelor de gazare". La întrebarea ziaristului dacă milioanele de morţi pot fi considerate un detaliu, Le Pen a insistat: "Nu vorbesc de un milion de morţi, ci de camerele de gazare. Eu vorbesc despre lucruri precise. Nu am vorbit despre numărul de morţi. Am vorbit despre un sistem. Am spus că este un detaliu al istoriei războiului", potrivit Agerpres.

Citeşte şi Justiţia franceză a confirmat EXCLUDEREA lui Jean Marie Le Pen din propriul său partid, Frontul Naţional

Sentinţa din prima instanţă împotriva fostului lider al extremei drepte franceze consemnează că "sub acoperirea recunaşterii realităţii şi a caracterului 'destul de ignobil' al camerelor de gazare (...) Jean-Marie Le Pen a continuat să le relativizeze importanţa", făcând doar o concesiune aparentă. Curtea de Apel şi-a însuşit această concluzie, ale cărei consecinţe juridice au fost menţinute şi de Curtea de Casaţie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendă camere de gare detaliu al istoriei Jean-Marie Le Pen nazişti război mondial
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H