Jean-Marie Le Pen reînfiinţează GHILOTINA. Sunt vizaţi jihadiştii francezi

Fondatorul partidului francez de extremă-dreapta Frontul Naţional, Jean-Marie Le Pen, a cerut luni ca jihadiştii francezi ce apar în imaginile difuzate de gruparea Statul Islamic să fie decapitaţi cu ghilotina, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

24 nov. 2014, 15:45
Jean-Marie Le Pen reînfiinţează GHILOTINA. Sunt vizaţi jihadiştii francezi

Dorind să răspundă celor care propun ca în Franţa să fie create centre de ‘dezîndoctrinare’ pentru tinerii care au plecat în Siria şi s-au alăturat grupării islamiste radicale, Le Pen a apărut într-o înregistrare video postată pe pagina sa de internet cu solicitarea ca cei care aleg să lupte împreună cu jihadiştii să fie condamnaţi la moarte.

‘Am un mijloc de reeducare pe măsura lor, ghilotina’, a spus el referindu-se la jihadistul francez Maxime Hauchard, cel care a apărut într-un înregistrare a Statului Islamic decapitând 18 prizonieri sirieni şi un lucrător umanitar american.

Citeşte şi Un al doilea francez s-ar afla printre călăii jihadişti ai Statului Islamic

Fostul lider al extremei drepte franceze a menţionat mai departe că decapitarea este ‘o metodă obişnuită de execuţie’ în lumea musulmană, folosită şi în timpul războiului din Algeria la care el a participat, dar acum elementul de noutate este mediatizarea acestor crime, procedeu prin care jihadiştii încearcă să-şi terorizeze adversarii şi să atragă noi adepţi din rândul musulmanilor.

În programul politic al Frontului Naţional, condus în prezent de Marine Le Pen, fiica lui Jean-Marie Le Pen, se propune un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.