Jean Paler: „M-am obişnuit cu infarct după infarct”

Jean Paler trece prin momente grele. Îndrăgitul actor se zbate într-o sărăcie lucie, măcinat de boli, și suferințe care parcă nu se mai sfârșesc.

16 oct. 2021, 14:21
Jean Paler: „M-am obişnuit cu infarct după infarct”

Jean Paler are parte de un final trist de carieră. „Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei pe lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni.

Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc.

Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct’, a povestit actorul în emisiunea Teo Show’, de la Kanal D.

Au trecut deja câțiva ani buni de când Jean Paler locuiește într-un apartament din Sinaia. Deși fiica lui are grijă de el, actorul de abia are bani să trăiască de pe o zi pe alta, iar doctorii i-au interzis să mai urce pe scenă.

„Când m-am îmbolnăvit veneam de la ski. Nici un fel de simptome nu am avut înainte. Am plecat să-mi iau pâine, eu locuiesc la Sinaia, la bloc. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap! Cea mai mare durere e singurătatea! E o condamnare!

Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe. M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist’, a mai spus Jean Paler.

Jean Paler a dezvăluit drama prin care trece: „M-au uitat toţi. Am 840 de lei pensie şi medicamentele mă costă 1400 de lei pe lună”

Drama lui Jean Paler. Lipsit de putere, Jean Paler povestește că responsabilitatea de a avea grijă de el este mult prea mare pentru fiica lui, în vârstă de 26 de ani.

„De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac. Locuiesc cu fiica mea, îmi gătește, îmi spală. S-a mutat la mine. Îi zic în fel și chip, și babă îi zic, deși are 26 de ani!

Actorul Jean Paler, mărturii şocante din spital: Ne încuiau ca pe câini. Un puşcăriaş o duce mai bine
Am noroc mare cu ea! Eu am plătit cu viața personală, eu nu am avut viață personală. Nu mai ai familie, nu mai ai nimic, decât teatru. Am plâns mai mult decât am râs! Nu am ținut cont niciodată de mine!

Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru’, a adăugat actorul.

 


loading...