„Sunt foarte afectat, aproape că plâng”. Jean Todt, fostul şef de la Ferrari, anunţ de ultimă oră despre Michael Scumacher

Jean Todt, fostul șef de la Ferrari, a oferit o nouă perspectivă asupra relației dintre el și Michael Schumacher. În vârstă de 72 de ani, Todt a vorbit, vineri, 30 noiembrie 2018, despre septuplul campion mondial din Formula 1, la o ceremonie unde a primit un premiu pentru întreaga sa carieră.

03 dec. 2018, 07:20
„Sunt foarte afectat, aproape că plâng”. Jean Todt, fostul şef de la Ferrari, anunţ de ultimă oră despre Michael Scumacher

Michael Schumacher, cel mai de succes pilot din Formula 1 al tuturor timpurilor, este imobilizat la pat după ce în urmă cu 5 ani a suferit un accident la schi, în Alpii francezi. De atunci, foarte puține informații au ieșit la iveală despre starea în care se află germanul.

După ce i-a fost înmânat premiul din partea revistei germane Auto Bild, Todt a vorbit despre relația sa cu Schumacher, ajuns la 49 de ani.

„Sunt foarte afectat, aproape că plâng. Dacă veți reuși în viață, veți fi foate bucuroși dacă puteți să dați ceva înapoi. Asta fac eu acum, ca președinte al FIA.”, a spus Todt.

„Imaginile cu el sunt așezate peste tot în birourile și apartamentele mele. Îmi voi aminti mereu de timpul petrecut alături de Michael, care a fost cel mai bun din viața mea. Ne iubim unul pe altul, pentru că am scris o poveste incredibilă împreună. Și pentru că am rămas întotdeauna împreună în momentele dificile”, a mai spus francezul.

Jean Todt îl vizitează pe Michael Schumacher la casa fostului pilot din orașul elvețian Gland, cu vedere la Lacul Geneva, de minimum două ori pe lună.

Jean Todt și-a început cariera în raliuri, disciplina în care a fost vicecampion mondial în 1981 în calitate de copilot al lui Guy Frequelin. Apoi a avansat progresiv în conducerea echipelor de raliuri, de anduranta și de Formula 1, ajungând să ocupe posturi de director sportiv la Peugeot-Talbot, apoi PSA Sport și Ferrari, unde a devenit director general, între 2066 și 2008. Todt ocupă funcția de președinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) înca din 2009. În 2017 a fost reales pentru al treilea mandat și ultimul.

În 2015, cel care își împarte viața cu actrița malaeziană Michelle Yeoh, a fost numit trimis special al ONU pentru securitatea rutieră, după ce a angajat puternic FIA în această luptă.