Jean Valvis se întoarce la Rapid, după patru ani. Va fi acţionar minoritar al clubului

Omul de afaceri Jean Valvis a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că a acceptat oferta acţionarului majoritar Adrian Zamfir de a deveni sponsor oficial al FC Rapid prin Domeniile Sâmbureşti, precizând în acelaşi timp că rămâne acţionar minoritar al grupării giuleştene.

05 sept. 2013, 15:56
Jean Valvis se întoarce la Rapid, după patru ani. Va fi acţionar minoritar al clubului

„Având în vedere anumite zvonuri apărute în ultima vreme în presa scrisa şi online, ce implică numele meu în fenomenul fotbalistic românesc, aş dori să aduc la cunoştinţa fanilor şi a publicului în general anumite lucruri. În primul rând, în ultimii ani, am comunicat public de nenumărate ori concluzia mea ce a rezultat din experienţa avută în perioada 2002-2009. Mă simt incompatibil cu fenomenul fotbalistic din România. Condiţiile unei adevarate industrii sportive nefiind încă reunite, nu doresc să mă implic investiţional în acest domeniu.

În al doilea rând, sunt acţionar minoritar la Rapid, respect istoria acestui club şi sunt întristat de starea actuala în care a ajuns. În al treilea rând, în perioada 2002-2006, în calitatea mea de sponsor, cu ajutorul Rapidului, am putut să creez un brand de prestigiu (LaDorna), construind imaginea şi succesul acestuia. A fost o colaborare de mare succes, care a creat valoare adăugată, departe de a fi o poveste de «ţeapă» ruptă total de realitate, cum le place jurnaliştilor să afirme şi să speculeze. În al patrulea rând, îmi menţin părerea de a rămâne acţionar minoritar al Rapidului, tocmai datorită incompatibilităţii mele cu fenomenul fotbalistic românesc. În al cincilea rând, cunoscand situaţia de reorganizare a clubului, din perspectiva unui suporter care doreşte să vadă lucrurile îndreptate într-o direcţie bună, am acceptat oferta administratorului special, Adrian Zamfir, de a fi sponsor principal cu brandul de vinuri Domeniile Sâmbureşti„, menţionează Jean Valvis, într-un comunicat de presă, citat de agenţia Mediafax.

Jean Valvis precizează că pentru moment acţionează „limitat şi sentimental” la FC Rapid şi speră că într-o zi în România să existe o adevărată industrie sportivă. „Prin acest sprijin îmi exprim totodată şi urările de succes către noul acţionar majoritar, care acum are responsabilitatea situaţiei financiare a clubului Rapid. Rapidul îl identificăm cu elita intelectuală, cu valorile adevărate şi cinstim memoria unor oameni mari ca Florian Pittiş, Jean Constantin, Nicu Constantin, Ion Chirilă. Aş dori ca într-o zi în România să se întrunească condiţiile pentru o adevarată industrie sportivă. Pentru moment reactionez limitat şi sentimental vizavi de un club de mare tradiţie. Sper să facă şi alţii la fel şi că nu «sunt singur împotriva tuturor»”, a completat Jean Valvis.

Formaţia Rapid, retrogradată în Liga a II-a după o decizie a Curţii de Arbitraj Sportiv, se confruntă cu grave probleme financiare, existând mari restanţe salariale faţă de fotbalişti şi angajaţi. De la începutul săptămânii, jucătorii au intrat în grevă refuzând să se antreneze până la plata salariilor.

Echipa condusă de Sandu Tăbârcă va disputa primul meci din ediţia 2013-2014 a Ligii a II-a, sâmbătă, în deplasare, cu ACS Berceni.


loading...