JAF în noaptea de Înviere. Un sucevean a fost lăsat fără banii de credit

Un tânăr din Pătrăuți, proprietar al unui mic magazin din localitate, a fost lăsat de hoţi fără peste 30.000 de lei, bani împrumutaţi pentru a plăti un credit la bancă, furtul petrecându-se chiar în noaptea de Înviere.

16 apr. 2015, 07:32
JAF în noaptea de Înviere. Un sucevean a fost lăsat fără banii de credit

Cristian Ionuţ Hostiuc, în vârstă de 35 de ani, a plecat de acasă sâmbătă seară, împreună cu soţia, şi s-au întors a doua zi, spre dimineaţă, când au găsit casa răscolită, constatând că i s-au furat nu mai puţin de 30.119 lei, bani pe care îi ţinea într-un dulap, scrie monitorulsv.ro.

Citeşte şi Hoţi fără Dumnezeu. Au furat CUTIA MILEI dintr-o biserică din Iaşi, în a doua zi de Paşte

„Nu am avut niciodată aşa de mulţi bani în casă. Împrumutasem să plătesc un credit la bancă. O parte din bani erau împrumutaţi, o altă parte erau din ce am mai reuşit să strâng în ultimul an. Cred că am fost urmăriţi”, e de părere păgubitul.

Hoţii i-au intrat în casă prin forţarea unui geam termopan de la dormitorul casei. „Când am revenit am găsit dezastru… Geamul era larg deschis, în casă tot răvăşit, controlat… Prima dată m-am dus la bani”, povesteşte Cristian Ionuţ Hostiuc. Banii i-a pus într-un sacou, în dulap, însă hoţii tot i-au găsit.

Florinel Hostiuc, un unchi de-al păgubitului, e de părere că hoţii voiau să ajungă prin casă la magazinul de la intrarea în locuinţă, însă după ce-au găsit teancul de bani au renunţat la planul iniţial.

Poliţiştii au ajuns la faţa locului şi au făcut cercetări, găsind mai multe amprente şi urme de încălţăminte prin curtea casei.

Citeşte şi Hoţ surprins în timp ce fura din geanta unei clujence, în autobuz. Cum au reacţionat călătorii

Judiciariştii au adus chiar şi un câine de urmă, iar patrupedul special antrenat pentru astfel de situaţii a mirosit urma până la poarta unui consătean de etnie romă, Vasile Z. Acum, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili dacă respectivul are legătură sau nu cu furtul. „Tot de aici din sat e hoţul. De unde din altă parte?”, sunt convinşi doi oameni din Pătrăuţi, plângându-se că autorităţile locale nu asigură paza prin comună.