Jens Stoltenberg: Forţa de reacţie rapidă a NATO se măreşte de la 13.000 la 40.000 de trupe

Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2015 21:46 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2015 22:19 // Sursa: romaniatv.net

Miniștrii Apărării din statele membre ale NATO au convenit miercuri la Bruxelles suplimentarea efectivelor forței de reacție rapidă a Alianței, de la 13.000 de soldați, câți numără în prezent, până la 40.000, transmit agențiile DPA și EFE, citate de Agerpres. 

'Am decis să suplimentăm și mai mult efectivele și capacitățile forței de reacție a NATO, astfel încât să avem până la 40.000 de soldați', a declarat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la conferința de presă desfășurată după terminarea reuniunii miniștrilor apărării. El a precizat că nu s-a aprobat în mod specific această sporire a efectivelor, ci o consolidare a structurilor militare terestre, aeriene, navale și de trupe speciale, măsuri ce vor implica automat o creștere de efective.

Jens Stoltenberg a mai anunțat că la reuniune s-a convenit, printre altele, și o accelerare a procesului luării deciziilor. Astfel, comandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, a primit 'autoritatea de a alerta și pregăti trupele astfel încât acestea să fie gata de acțiune odată ce este luată decizia politică', potrivit Agerpres.

Citeşte şi Stoltenberg susţine că NATO "nu va fi antrenată într-o cursă a înarmării" cu Rusia

Deciziile luate la reuniunea de miercuri survin anunțului făcut cu o zi în urmă de secretarul american al apărării, Ashton Carter, care a declarat că în statele din flancul estic al Alianței, printre care și România, vor fi prepoziționate arme grele, inclusiv tancuri, transportoare blindate și piese de artilerie, care pot echipa o forță alcătuită din circa 5.000 de soldați.

Crearea acestei forțe de reacție rapidă a fost decisă la summitul NATO de anul trecut, cu obiectivul de a da încredere statelor din flancul estic al Alianței, care se tem de Rusia.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 iun 00:48
...rapidă a Alianței, de la 13.000 de soldați, câți numără în prezent, până la 40. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
24 iun 22:26
Votează email 0 email
...de la 13.000 de soldați, câți numără în prezent, până la 40. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
24 iun 22:01
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
24 iun 21:57
Votează email 0 email
...de la 13.000 de soldați, câți numără în prezent, până la 40. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H