Jerome Hamon, omul cu trei feţe GALERIE FOTO

Jerome Hamon este primul om din lume care a făcut de două ori transplant de faţă după ce făcuse un tratament pentru gripă care s-a dovedit a fi fost incompatibil cu tratamentul iniţial pentru tranplant.

17 apr. 2018, 11:13

Jerome Hamon a fost poreclit, după toate intervenţii medicale de transplant, „omul cu trei feţe”. El a fost operat într-un spital din Paris, unde a făcut şi cel de-al doilea transplant de faţă.

Bărbatul spune că s-a obişnuit fără probleme cu noua lui înfăţişare care l-a făcut de nerecunoscut şi că şi-a acceptat noua „identitate”.

Chiar dacă faţa lui este încă subţire şi imobilă, scalpul, pielea şi trăsăturile chipului său vor intra în continuare într-un proces bazat pe medicaţie specială care previne o eventuală respingere a materialului transplantat, cum s-a întâmplat după ce a făcut o gripă, din cauza medicamentelor administrate pentru a combate afecţiunea.

„Mă simt bine cu mine însămi”, a recunoscut bărbatul de 43 de ani, săptămâna trecută. Procesul lui de recuperare după operaţiile chirurgicale se desfăşoară bine.

Citeşte şi Vlad Voiculescu vorbeşte despre o fetiţă cu fibroză chistică, condamnată la moarte de sistemul medical românesc

Hammon suferă însă de neurofibromatoză de tip 1. Aceasta este o mutaţie genetică care generează tumori severe ce desfigurează individul, provocând complicaţii şi incompatibilităţi cu anumite medicamente şi substanţe. 

Jeromme Hamon a devenit acum primul bărbat din lume care a făcut dublu transplant de faţă.

Încă spitalizat la trei luni după operaţia suportată la Paris, Jerome Hamon are un chip relativ neted şi imobil, cu o piele care nu s-a pliat perfect pe trăsăturile faciale şi craniene. Acest lucru se va produce treptat, cu condiţia ca pacientul să reacţioneze pozitiv la tratamentul imunosupresor, care împiedică o nouă respingere a grefei.

„Mă simt foarte bine”, a spus săptămâna trecută cu ocazia unei întâlniri cu jurnaliştii francezi acest pacient, în vârstă de 43 de ani, la trei luni după operaţia din noaptea de 15 spre 16 ianuarie.”Abia aştept să scap de toate aceste lucruri”, a spus bărbatul.