Jihadiştii au decapitat un mare arheolog. Khaled al-Asaad nu a dezvăluit unde sunt comorile Siriei

Unul dintre cei mai mari arheologi ai lumii a fost decapitat de militanţi ai Statului Islamic. Khaled al-Asaad avea 81 de ani. Familia arheologului l-a informat pe directorul antichităţilor din Siria, Maamoun Abdul Karim, despre uciderea arheologului. 

19 aug. 2015, 14:15

O nouă atrocitate comisă de statul Islamic şochează lumea. Khaled al-Asaad, de 82 de ani, care a lucrat 5 decenii ca director al antichităţilor siriene, a fost ucis cu bestialitate de islamişti, în oraşul antic Palmira, potrivit România TV

Savantul a fost ţinut ostatic mai bine de o lună, înainte de a fi ucis, fiind acuzat că este un susţinător al preşedintelui Bashar al Assad. Gruparea Stat Islamic, care controlează regiuni din Siria şi Irak, a capturat şi Palmira, în urmă cu 3 luni.

Citeşte şi Premieră în activităţile teroriste ale SI: Gruparea jihadistă a ELIBERAT 22 de creştini asirieni

În acest oraş se află ruine antice cunoscute în întreaga lume şi incluse de către UNESCO în Patrimoniul Mondial al Umanităţii.

Arheologul a fost capturat şi ucis de jihadişti pentru că a refuzat să le dezvăluie unde s-ar putea afla adevăratele comori ale Siriei, potrivit bbc.com.