Jihadiştii somalezi au ucis într-o ambuscadă 24 de militari din forţele Uniunii Africane

Luptătorii grupării jihadiste shabab au prins duminică într-o ambuscadă trupe guvernamentale și din Misiunea Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), care au înregistrat cel puțin 24 de morți, a declarat agenției Reuters un oficial local.

31 iul. 2017, 05:14
Jihadiştii somalezi au ucis într-o ambuscadă 24 de militari din forţele Uniunii Africane

Islamiștii au atacat la aproximativ 140 de kilometri la sud de Mogadishu, în regiunea Shabelle Inferioară, iar bilanțul provizoriu al pierderilor armatei și ale AMISOM a fost comunicat de guvernatorul regiunii, Ali Nur.

Purtătorul de cuvânt al operațiunii militare a shabab, Abu Musab, a afirmat că luptătorii grupării dețin 39 de cadavre ale soldaților Uniunii Africane, inclusiv comandantul lor.

Gruparea shabab, care urmărește răsturnarea guvernului de la Mogadishu și impunerea unei legi islamice stricte, este răspunzătoare probabil și de un atentat cu un automobil capcană detonat de la distanță în capitala somaleză, tot duminică. Explozia a avut loc pe strada Maka al-Mukaram, cea mai frecventată arteră rutieră din oraș, și s-a soldat potrivit poliției cu cel puțin șase morți și 20 de răniți.