Jill Biden, vizită surpriză în Ucraina. Prima Doamnă s-a abătut de la programul oficial şi a mers să se vadă cu soţia lui Zelenski VIDEО

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a făcut duminică o vizită neanunţată în vestul Ucrainei, unde a avut o întâlnire surpriză de Ziua Mamei cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

08 mai 2022, 17:26
Jill Biden, vizită surpriză în Ucraina. Prima Doamnă s-a abătut de la programul oficial şi a mers să se vadă cu soţia lui Zelenski VIDEО

Călătoria lui Jill Biden a fost secretă, devenind cel mai recent cetăţean american important care a intrat în Ucraina de la începutul războiului în luna februarie.

Am vrut să vin de Ziua Mamei Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească şi că este un război brutal, iar poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, i-a transmis Jill Biden Olenei Zelenska.

Prima Doamnă a SUA călătorit cu maşina până în oraşul Ujhorod, la aproximativ 10 minute de condus de un sat slovac care se învecinează cu Ucraina. Ea a petrecut aproximativ două ore în Ucraina.

Cele două Prime Doamne s-au reunit într-o sală mică de clasă, fiind aşezate faţă în faţă la o masă şi au discutat în faţa reporterilor înainte de a avea o conversaţie privată. Soţia preşedintelui ucrainean şi copiii ei au fost duşi într-o locaţie nedezvăluită ,din motive de siguranţă.

Olena Zelenska i-a mulţumit lui Jill Biden pentru ”acţiunea sa curajoasă”. ”Înţelegem care sunt măsurile necesare care trebuie luate astfel încât Prima Doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când au loc acţiuni militare în fiecare zi, unde sirenele aeriene se aud în zilnic – chiar şi astăzi”, a afirmat Prima Doamnă a Ucrainei.

Şcoala în care s-au întâlnit cele două a fost transformată în locuinţe de tranziţie pentru refugiaţii ucraineni din alte părţi ale ţării.

Citeşte şi EXCLUSIV! Cât a costat rochia lui Carmen Iohannis de la întâlnirea cu Jill Biden. Prima doamnă a României a plătit sute de euro ca să o “eclipseze” pe soția președintelui american. Ambele profesoare de engleză au ales un model floral!

Întâlnirea a avut loc după ce cele două Prime Doamne au corespondat în ultimele săptămâni, potrivit oficialilor americani care au refuzat să ofere detalii suplimentare, deoarece nu erau autorizaţi să discute despre discuţiile private ale celor două doamne.

Când a ajuns la şcoală, Biden a îmbrăţişat-o pe Zelenska şi i-a dăruit un buchet de flori.

Citeşte şi Jill Biden s-a întâlnit cu Klaus şi Carmen Iohannis. Alături de soţia preşedintelui, Prima Doamnă a Americii a mers să-i viziteze pe copiii ucraineni refugiaţi în România VIDEO

După întâlnirea lor privată, cele două s-au alăturat unui grup de copii care locuiesc în şcoală şi au realizat urşi de hârtie creponată pentru a-i oferi cadou de Ziua Mamei.

Vizita lui Jill Biden s-a limitat la vestul Ucrainei; Rusia îşi concentrează puterea militară în estul Ucrainei.


loading...
Partenerii noștri