Jimmy Carter, fostul preşedinte al SUA, răspunde bine la tratamentul anti-cancer

Fostul președinte american Jimmy Carter răspunde bine la tratamentul pentru cancer și nu există indicii de noi tumori maligne, a indicat marți Carter Center din Atlanta (statul Georgia, în sud-est), relatează Reuters.

11 nov. 2015, 07:58
Jimmy Carter, fostul preşedinte al SUA, răspunde bine la tratamentul anti-cancer

Jimmy Carter (91 de ani) a început tratamentul pentru melanom, care s-a extins de la ficat la creier. După recentele teste, medicii de la Emory University’s Winship Cancer Institute i-au dat lui Carter ”vești bune”, a afirmat Carter Center într-un comunicat.

”Ei i-au spus că testele recente au arătat că nu există indicii de noi tumori maligne (…) Vor avea loc noi teste în continuare”, a precizat Carter Institute.

Jimmy Carter intenționa să călătorească în Nepal în această lună, în cadrul unei misiuni privind construirea de locuințe, sub egida organizației nonprofit Habitat for Humanity, dar călătoria a fost anulată din cauza ”revoltei civile” din țara asiatică.

Carter, fost președinte al SUA în perioada 1977-1981, a participat la un eveniment al Habitat for Humanity în Memphis (statul Tennessee, sud-est) săptămâna trecută, a mai spus Carter Center. 


Jimmy Carter a avut un rol cheie în negocierile de pace în Orientul Mijlociu în timpul președinției sale. El a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 2002.