JO 2014: O schioare braziliană, PARALIZATĂ în urma unui accident grav înaintea Jocurilor de la Soci

Schioarea braziliană Lais Souza, fostă gimnastă de performanţă, care se pregătea să participe la Jocurile Olimpice de la Soci în proba de freestyle, a paralizat parţial după un accident produs la începutul acestei săptămâni, în timp ce se antrena în Statele Unite.

30 ian. 2014, 18:42
JO 2014: O schioare braziliană, PARALIZATĂ în urma unui accident grav înaintea Jocurilor de la Soci

Ultimul buletin medical publicat pe website-ul Comitetului Olimpic Brazilian (COB) a precizat că „starea sa este gravă, chiar dacă este conştientă”. Lais Souza se află la terapie intensivă, respiră cu ajutorul aparatelor şi nu poate mişca nici braţele, nici picioarele.

În vârstă de 25 ani, Lais Souza este o fostă gimnastă care a luat parte la JO de vară de la Atena (2004) şi Beijing (2008), înainte de decide să treacă la ski freestyle şi să dispute primele sale Jocuri de iarnă în acest an.

În timpul unui antrenament efectuat luni în Utah (vestul Statelor Unite), schioarea s-a lovit de arbori, iar una dintre ramuri a lovit-o în zona gâtului, fiindu-i afectată cea de-a treia vertebră a coloanei, după cum a explicat preşedintele COB, Stefano Arnhold.

Tânăra sportivă a fost supusă unei prime intervenţii pentru realinierea coloanei vertebrale şi poate deja mişca umerii. Alte două operaţii sunt prevăzute, una dintre ele la coloana vertebrală, a adăugat conducătorul forului olimpic brazilian.

„Nu putem face în acest moment niciun prognostic pe termen lung. Ea primeşte îngrijiri excelente, iar echipa sa face totul pentru ca ea să aibă cea mai bună recuperare posibilă”, a afirmat la rândul său medicul echipei olimpice braziliene, Antonio Marttos.

Brazilia va participa cu 12 sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci, programate în perioada 7-23 februarie 2014.