JO 2016: Tomas Ryde a analizat şansele naţionalei feminine de handbal a României la Rio

Echipa națională feminină de handbal a României se află în grupa de la Jocurile Olimpice de la Rio alături de Norvegia, Muntenegru, Brazilia, Spania și Angola. 

01 aug. 2016, 09:49
JO 2016: Tomas Ryde a analizat şansele naţionalei feminine de handbal a României la Rio

„Când te duci la Jocurile Olimpice, 12 echipe, toate cele 12 sunt deja câștigătoare într-un fel.Muncă grea, dar ai nevoie și de puțin noroc”, a spus Tomas Ryde. 

Întrebat dacă va conta faptul că România va juca multe meciuri într-o perioadă scurtă, Ryde a răspuns:

„Cred că este motivul pentru care România nu a câștigat nicio medalie olimpică în trecut. Forța fizică în handbal a crescut mult, echipe ca Franța, pe care am văzut-p săptămâna trecută în Norvegia, au evoluat foarte mult. Trebuie să creăm o strategie tactică pentru că nu cred că vom câștiga 9 meciuri. Este foarte greu, dacă reușești este o performanță incredibilă. 

În primul rând avem Angola, nu trebuie subestimată. Polonia a făcut asta și a pierdut la 7 goluri.  Apoi avem Brazilia în al doilea meci, care ne va seta ritmul.  Cred că noi suntem mai tactici, dar ele joacă pe propriul teren. Următorul meci este cu Muntenegru, acolo e altă problemă, sunt colegele Cristinei de la club.

Sunt foarte satisfacut de modul în care fetele abordează meciul, le ofer libertate, lucrăm tactic, implementăm la antrenamente, evoluează mult”, a explicat Tomas Ryde.