JO 2020 Anunţ-şoc de ultimă oră de la Tokyo. Organizatorii iau în calcul ANULAREA OLIMPIADEI

Toshiro Muto, şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020, nu exclude anularea Jocurilor Olimpice în ultimul moment, deoarece cazurile de coronavirus cresc în Japonia.

20 iul. 2021, 16:55
JO 2020 Anunţ-şoc de ultimă oră de la Tokyo. Organizatorii iau în calcul ANULAREA OLIMPIADEI

JO 2020 Anunţ-şoc de ultimă oră de la Tokyo. Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă jocurile, care încep vineri, mai pot fi anulate, Toshiro Muto a spus că va urmări numărul infecţiilor şi va vorbi cu toate părţile interesate, dacă este necesar.

JO 2020 Anunţ-şoc de ultimă oră de la Tokyo

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (n.r. – cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo). În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Toshiro Muto, citat de Reuters.

JO 2020. Directorul Toyota boicotează ceremonia de deschidere, compania nu va mai difuza reclame legate de evenimentul olimpic

Pe de altă parte, Toshiro Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu şase ore înainte de începerea competiţiei lor vor putea participa la întreceri. Marţi, Comitetului de Organizare a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegaţiilor sosite de la 1 iulie.

Amânate pentru un an, JO 2020 vor începe, vineri, cu ceremonia de deschidere. Competiţiile se vor disputa fără spectatori.


loading...
Partenerii noștri