JO 2020. David Popovici, noua senzație a natației, a obținut rezultate demne de laudă. A fost la un pas de a obține medalia de bronz

David Popovici este noua senzație a natației mondiale. A fost la doar un pas de bronzul olimpic la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

27 iul. 2021, 07:40
JO 2020. David Popovici, noua senzație a natației, a obținut rezultate demne de laudă. A fost la un pas de a obține medalia de bronz

La doar 16 ani, David Popovici a terminat primul sub linia podiumului la 200 de metri liber.

David Popovici a fost la doar două sutimi distanță de a aduce medalia de bronz României în proba de 200 metri liber masculin la înot de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul de 16 ani fiind atât de aproape de a urca pe podium.

David a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68.

Și Robert Glință a reușit o performanță remarcabilă, a parcurs cele două lungimi de bazin în mai puțin de 53 de secunde, mai exact în 52 de secunde și 95 de sutimi.

Cursa a fost câștigată de rusul Evgheni Rylov, cu timpul de 51 de secunde și 98 de sutimi, reușind astfel să stabilească un nou record european la această probă.

Medalia de argint a ajuns tot la un rus, considerat unul dintre favoriți, Klimment Kolesnikov, cronometrat cu 52 de secunde.

Pe locul al treilea s-a clasat americanul Ryan Murphy, cu 52 de secunde și 19 sutimi. El deține din 2016, de la Olimpiada de la Rio, recordurile mondial și olimpic ale acestei probe, cu 51 de secunde și 85 de sutimi.

David Popovici: Primele declarații după proba de 200 de metri liber

David Popovici a afirmat că deși proba de 200 de metri a fost precedată de o încălzire lungă și grea, el este pregătit pentru proba de 100 de metri, care va avea loc azi în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

”A fost o încălzire un pic mai lungă şi cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aştept la un rezultat cel puţin la fel de bun. Nu am simţit presiune la 200 m şi nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuşi, nici la 100 m. Pentru că deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ei şi să fiu una dintre bestii”, a spus David Popovici, conform Digisport.