JO 2020. Naţionala de tenis de masă luptă luni pentru medalie, victorie la scor cu Egiptul în sferturi

România, în componenţă cu Elizabeta Samara, Bernadette Szocs şi Daniela Dodean, s-a calificat în sferturile turneului olimpic feminin de tenis de masă pe echipe de la Jocurile Olimpice 2020, după ce a învins Egiptul cu 3-0, duminică, la arena Tokyo Metropolitan Gymnasium.

01 aug. 2021, 09:20
JO 2020. Naţionala de tenis de masă luptă luni pentru medalie, victorie la scor cu Egiptul în sferturi

JO 2020. România a obţinut o victorie clară, chiar dacă la simplu Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara au întâmpinat o rezistenţă îndârjită, şi va juca în pe 2 august în sferturi cu Hong Kong, care a eliminat în optimi Brazilia cu 3-1.

În prima partidă, cea de dublu, Daniela Dodean şi Elizabeta Samara le-au învins pe Yusra Helmy şi Farah Abdelaziz cu 3-0 (11-8, 13-11, 11-6).

În prima partidă de simplu, Bernadette Szocs a revenit de la 0-2 şi s-a impus cu 3-2 în duelul cu Dina Meshref (10-12, 9-11, 11-6, 11-7, 11-7).Punctul victoriei a fost adus de Elizabeta Samara, care a învins-o cu 3-1 pe Farah Abdelaziz (11-4, 9-11, 11-9, 11-8).

JO 2020 Bernadette Szocs, jucătoarea nr. 1 a echipei de tenis de masă a României, spune că în meciul cu Hong Kong, programat luni în sferturile turneului olimpic feminin pe echipe de la Tokyo, tricolorele trebuie să dea 100% pentru a se califica în semifinale şi a-şi îndeplini visul de a obţine o medalie.

”Sunt foarte pozitivă, este şansa noastră să le batem. Totuşi, nu este vorba de Japonia sau China, cele mai bune echipe din lume. Fiecare dintre noi a mai jucat cu ele la simplu, avem victorii contra lor, chiar dacă pe echipe de câte ori am jucat cu ele am pierdut. Dar acum suntem foarte motivate şi ştim ce avem de făcut. Este foarte important să ne facem treaba şi să aducem câte un punct pentru echipă şi atunci o să reuşim să le batem şi să ne îndeplinim visul, să ajungem în semifinale la Jocurile Olimpice. Toate jucătoarele din Hong Kong sunt incomode, sunt asiatice, dar fiecare are un alt stil şi pentru fiecare trebuie să ne antrenăm şi să ne pregătim cu tactici diferite. Cu fiecare trebuie să jucăm şi să luptăm, să dăm 100% ca să reuşim să le batem şi să ne îndeplinim visul. Cel mai important este cum începem cu dublul, pentru că dacă avem deja 1-0 altfel este presiunea. E normal să existe presiune, toată viaţa mea presiunea m-a motivat şi m-am ambiţionat că acolo îmi este locul şi cine suntem ca echipă”, a declarat Bernadette Szocs pentru AGERPRES, după meciul cu Egipt (3-0) din optimi.

IMAGINI ISTORICE la Olimpiada de la Tokyo. O judoka saudită şi adversara ei din Israel şi-au strâns mâna şi s-au luat în braţe la finalul meciului VIDEO
JO 2020. Echipa feminină a României de tenis de masă participă pentru a treia oară la olimpiadă, după o clasare pe locul şapte la Beijing 2008 şi o clasare pe locul nouă la Rio 2016.

România a participat pentru prima oară în competiţia olimpică de tenis de masă la Barcelona 1992, iar de atunci sportivii noştri nu au mai lipsit de la nicio ediţie a JO. La Londra, Adrian Crişan a jucat în sferturile de finală, obţinând cel mai bun rezultat olimpic românesc la acest sport de până acum.

„Tricolorii” lui Mirel Rădoi s-au întors de la JO 2020. ” Mulţumim celor 15% din români care au fost alături de noi!” VIDEO

JO 2020 – Atletism: Bianca Ghelber, calificată în finala probei de aruncare a ciocanului

Atleta română Bianca Florentina Ghelber s-a calificat, duminică, în finala probei feminine de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu performanţa de 71,72 metri.

Ghelber a fost a 11-a la general, după ce a terminat pe şapte în Grupa A. Finala de 12 e programată în ziua de 3 august.

Ambele reprezentante ale României la săritura în lungime, Alina Rotaru-Kottmann şi Florentina Costina Iuşco, au ratat calificarea în finală.

JO 2020 – Lupte: Alin Alexuc, învins în optimi de campionul olimpic Mijain Lopez Nunez

Luptătorul român Alin Alexuc-Ciurariu, campion european în 2020, a fost învins (9-0) de triplul campion olimpic Mijain Lopez Nunez, duminică, în optimile de finală ale categoriei 130 kg, la greco-romane, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Alexuc (31 ani) a avut ghinion la tragerea la sorţi, care i-a adus în faţa cel mai puternic adversar din concurs. Românul încheie astfel prematur competiţia olimpică, după ce în 2012, la Londra, a ocupat locul 16, iar în 2016, la Rio, a ratat medalia de bronz, clasându-se pe cinci.

Mijain Lopez Nunez (38 ani) a cucerit ultimele trei titluri olimpice la categoria supergrea, iar în 2004 a ocupat locul 5 la Atena. România participă cu cinci luptători la JO de la Tokyo, ceilalţi patru fiind la lupte libere, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg), medaliat cu bronz la JO de la Rio.