JO 2020. Robert Glință, pe locul 8 în finala olimpică la 100 de metri spate

Robert Glință, campion european en-titre la 100 de metri spate, a ieșit pe locul opt, marți, în finala acestei probe de la Jocurile Olimpice.

27 iul. 2021, 07:25
JO 2020. Robert Glință, pe locul 8 în finala olimpică la 100 de metri spate

Robert Glință, campion european en-titre la 100 de metri spate, a ieșit pe locul opt, marți, în finala acestei probe de la Jocurile Olimpice.

Robert Glință a reușit o performanță remarcabilă, a parcurs cele două lungimi de bazin în mai puțin de 53 de secunde, mai exact în 52 de secunde și 95 de sutimi.

David Popovici a fost la doar două sutimi distanță de a aduce medalia de bronz României în proba de 200 metri liber masculin la înot de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul de 16 ani fiind atât de aproape de a urca pe podium.

Surpriza uriașă a acestei competiții este David Popovici, care a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68.

Glință l-a felicitat pe David Popovici pentru rezultatele obținute.

”Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţie românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liber în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia, Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”, a declarat Robert Glinţă după finala de la 100 m spate, în care a ocupat locul opt, potrivit Agerpres.

Cursa a fost câștigată de rusul Evgheni Rylov, cu timpul de 51 de secunde și 98 de sutimi, reușind astfel să stabilească un nou record european la această probă.

Medalia de argint a ajuns tot la un rus, considerat unul dintre favoriți, Klimment Kolesnikov, cronometrat cu 52 de secunde.

Pe locul al treilea s-a clasat americanul Ryan Murphy, cu 52 de secunde și 19 sutimi. El deține din 2016, de la Olimpiada de la Rio, recordurile mondial și olimpic ale acestei probe, cu 51 de secunde și 85 de sutimi.