JOB INEDIT în Bucureşti: „Grădinarul de la bloc”. Află criteriile de angajare şi salariul

Primăria Sectorului 4 a creat un job inedit pentru locuitorii care se confruntă cu lipsa unui loc de muncă şi pentru pensionarii care îşi doresc un venit suplimentar: "Grădinarul de la bloc". Astfel, primăria caută 1000 de persoane care să îngrijească spațiile verzi aferente celor aproximativ 1600 de blocuri din Sectorul 4.

31 mart. 2016, 07:58
JOB INEDIT în Bucureşti: „Grădinarul de la bloc”. Află criteriile de angajare şi salariul

După ce Primăria Sectorului 4 a devenit acționar unic al S.C. ADPP4 S.A., am reușit să reziliem contractul dintre primărie și această societate, contract care valora aproximativ 300 de milioane de lei; ne-am dorit ca acești bani să se întoarcă la cetățenii din Sectorul 4, astfel luând naștere și ideea proiectului „«Grădinarul de la bloc»”, spune primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Astfel, edilul pune la bătaie 1000 de locuri de muncă pentru cele 1600 de blocuri de pe raza sectorului 4.

Cei care doresc să obţină acest loc de muncă trebuie să completeze o fișă de aptitudini, care cuprinde următoarele detalii: numele și prenumele, vârsta, domiciliul, un număr de telefon la care pot să fie contactați, și statutul: salariat, pensionar, persoană asistată social sau persoană fără ocupație.

De asemenea, fișa prevede și o secțiune alocată studiilor, în care aplicanții trebuie să aleagă între: studii generale, medii sau superioare. Informațiile despre starea de sănătate sunt un alt criteriu luat în considerare, alături de câteva informații subiective referitoare la gradul de cunoștințe în domeniul grădinăritului, pasiunea pentru natură și mediul înconjurător, dispoziția de a munci în mediul exterior și experiența în utilizarea uneltelor sau a mașinilor electrice de întreținere a spațiului verde.

Recomandarea din partea asociațiilor de locatari contează foarte mult pentru aplicanți. Deși invitația de angajare este deschisă tuturor celor doritori, proiectul își dorește să remunereze persoane care se achită de responsabilitățile pe care job-ul le implică cu profesionalism și dedicare„, transmit reprezentanţii Primăriei.

Job-ul este sezonier, pe perioada iernii activitatea fiind sistată.

Criteriul principal după care se va realiza plata este reprezentat de suprafața pe care fiecare angajat o va avea în îngrijire. Un exemplu în acest sens ar fi un contract de patru ore zilnic și un salariu minim pe economie pentru grădinile cu suprafețe mici, și un contract de opt ore pentru grădinile cu suprafață mare sau în cazul în care unui singur angajat îi revine îngrijirea mai multor grădini.

Primăria va asigura uneltele necesare

Primăria Sectorului 4 pune la dispoziția angajaților uneltele necesare, răsadurile de flori și gardurile aferente.

Biroul de Resurse Umane al SC. ADPP4 SA, situată în Bucureşti, sector 4, Şoseaua Olteniţei nr. 9 este locul în care cei interesați de acest loc de muncă pot solicita informații suplimentare.