Joburile care te predispun la îngrăşare

Ai putea crede că doar un job de bucătar sau de patiser te poate aduce în pragul obezităţii, însă nu este deloc aşa. Sunt multe locuri de munca la care angajaţii sunt predispuşi la îngrăşare, mai ales dacă joburile respective nu implică o activitate fizică susţinută şi tentaţiile culinare sunt la tot pasul.

05 iun. 2013, 17:20
Joburile care te predispun la îngrăşare

Un studiu realizat recent de compania de recrutare a fortei de munca CareerBuilder, pe 3.700 de angajati, arata ca multi dintre cei care au un job stabil se plang ca au ajuns sa se ingrase.

Astfel, 55% dintre persoanele care au un job stabil se considera supraponderale, 41% dintre angajati sustin ca s-au ingrasat la actualul loc de munca, 59% au marturisit ca au luat 4,5 kilograme in greutate, iar mai putin de o treime dintre respondenti a precizat ca greutatea corporala a crescut cu peste 8 kilograme din cauza jobului, potrivit sanatate.ro.

Daca ai un job in unul dintre urmatoarele domenii, este posibil sa fi observat o crestere in greutate.

-asistent administrativ (69%)
-inginer (56%)
-profesor (51%)
-asistenta medicala (51%)
-tehnician IT (51%)
-avocat, judecator, magistrat (48%)
-muncitor in fabrica (45%)
-cercetator (39%)

Cea mai frecvent invocata cauza a ingrasarii la locul de munca o reprezinta stresul si statul pe perioade lungi de timp pe scaun. 56% dintre angajati au dat vina pe stres pentru ingrasarea lor.

35% dintre respondenti considera ca s-au ingrasat la locul de munca din cauza faptului ca mananca pe fond nervos, in timp ce 26% dintre ei declara ca ingrasarea are de-a face cu faptul ca iau masa la ore regulate si nu isi controleaza portiile de mancare.

17% dintre angajati sustin ca s-au ingrasat din cauza colegilor, care aduc tot felul de bunatati la serviciu si din cauza zilelor de nastere, cand fiecare sarbatorit isi cinsteste colegii cu dulciuri si bauturi.

Alti 17% dintre angajati precizeaza ca ingrasarea este legata de faptul ca nu reusesc sa aiba mese regulate.