Jocul celebru Tamagotchi REVINE

Tamagotchi, micuţul animal de companie electronic inventat de japonezi, revine de Crăciun în Europa, unde a făcut furori în rândul copiilor, la sfârşitul anilor '90.

28 nov. 2013, 19:33
Jocul celebru Tamagotchi REVINE

Aceste jucării în forma unui ou, înzestrate cu un ecran digital, pe care sunt afişate animalele de care utilizatorul trebuie să se ocupe, s-au vândut în 40 milioane de copii în lumea întreagă între anii 1996 şi 1999. Ele erau produse de compania Bandai.

Noua versiune pentru străinătate prevăzută în acest an, denumită „Tamagotchi Friends„, va fi lansată în Europa în decembrie (în special în Franţa, Marea Britanie şi Spania) şi în America de Nord în iunie 2014. Un purtător de cuvânt al companiei Bandai a spus că această jucărie se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani şi ar permite „creşterea” simultană a până la 24 animale virtuale.

Temperamentul animalelor virtuale depinde de felul în care utilizatorul are grijă de ele: cum le hrăneşte, felul în care le educă şi felul în care le îngrijeşte când acestea sunt bolnave.

Unul dintre aceste animale imaginare poate să îşi facă şi el un prieten, tot virtual, dacă proprietarul îşi pune în contact oul electronic cu dispozitivul similar al unui prieten.

Termenul „Tamagotchi” reprezintă o combinaţie între cuvântul japonez „tamago” („ou”) şi pronunţia japoneză a cuvântului englezesc „watch” („ceas”).