Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Rusia a pierdut o medalie din cauza sportivului dopat. Cui îi va fi distribuit bronzul la curling

Publicat: Joi, 22 Februarie 2018 11:47 // Actualizat: Joi, 22 Februarie 2018 11:47 // Sursa: romaniatv.net

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Sportivul rus Aleksandr Kruşelniţki, depistat pozitiv la meldonium, a fost găsit vinovat de încălcarea regulamentului antidoping, iar medalia de bronz pe care acesta a cucerit-o alături de soţia sa în concursul de curling dublu mixt al Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 este oficial pierdută, a anunţat joi Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS).

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Această sancţiune era de aşteptat, în condiţiile în care sportivul însuşi recunoscuse controlul pozitiv, negând însă că s-ar fi dopat în mod intenţionat.

Medalia de bronz cucerită alături de soţia sa Anastasia Brîzgalova urmează să revină Norvegiei, clasată iniţial pe locul al patrulea, însă procedura se află în mâinile Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi ale Federaţiei internaţionale de curling (WCF), precizează TAS într-un comunicat.

TAS a anunţat această decizie la scurt timp după ce audierea în acest caz, prevăzută iniţial pentru joi după-amiază la PyeongChang, a fost anulată, la cererea tuturor părţilor implicate.

Citeşte şi Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Finală dramatică, decisă la penalty-uri, la hochei feminin. SUA a câştigat aurul după 20 de ani

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Federaţia rusă de curling anunţase înaintea deciziei tribunalului sportiv că Aleksandr Kruşelniţki şi Anastasia Brîzgalova urmează să predea medaliile de bronz cucerite la JO 2018, în urma controlului antidoping pozitiv al sportivului rus, care concurează în Coreea de Sud sub drapel olimpic.

"Tribunalul ar fi luat oricum decizia de a ne retrage medaliile. Însă pentru că noi am recunoscut cu adevărat faptul că eşantionul a fost pozitiv la meldonium, vom preda medaliile'', a declarat Valentina Parinova, purtătoarea de cuvânt a Federaţiei ruse de curling, citată de agenţia TASS.

Comitetul Executiv al CIO va ţine cont de acest caz de dopaj în luarea deciziei legate de ridicarea suspendării Comitetului Olimpic Rus (ROC), care urmează să fie anunţată în cursul zilei de sâmbătă.

Citeşte şi Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Lindsay Vonn a eşuat în ultima cursă olimpică a carierei, Michelle Gisin a câştigat aurul la combinată

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat a antrenat, pe 5 decembrie, suspendarea ROC, astfel că sportivii ruşi au putut lua parte la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice doar sub drapel neutru şi după o atentă selecţie făcută de CIO împreună cu federaţiile internaţionale ale sporturilor de iarnă.

Miercuri, o sursă bine informată a anunţat că amenda de 15 milioane de dolari aplicată Comitetului olimpic rus în momentul suspendării sale a fost achitată, aceasta fiind o altă condiţie pentru ridicarea suspendării.

Dacă suspendarea ROC va fi ridicată, sportivii din Rusia vor putea defila cu drapelul ţării lor la ceremonia de închidere a JO 2018, un scenariu prevăzut de CIO în decizia sa din 5 decembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
26 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H