Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Surpriză uriaşă la slalom, Marcel Hirscher a ratat o poartă. Aurul merge în Suedia

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Suedezul Andre Myhrer a câştigat, joi, proba de slalom de la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, cu timpul total în cele două manşe de un minut, 38 de secunde şi 99 de sutimi. Favoritul principal al probei, austriacul Marcel Hirscher, campionul mondial en titre şi unul dintre cei mai tehnici schiori din istorie, a ratat o poartă în prima manşă şi nu a terminat concursul.

22 feb. 2018, 06:52
Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Surpriză uriaşă la slalom, Marcel Hirscher a ratat o poartă. Aurul merge în Suedia

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Andre Myhrer, locul 2 în prima manşă şi poziţia a opta în cea de-a doua, a fost urmat de elveţianul Ramon Zenhaeusern, la 34 de sutimi de secundă şi de austriacul Michael Matt, la 67 de sutimi. Suedezul de 35 de ani a obţinut, astfel, cel mai important succes olimpic din carieră. În palmaresul său mai figureză o medalie de bronz, la Vancouver, în 2010, tot la slalom.

Liderul primei manşe, norvegianul Henrik Kristoffersen, a ratat şi el, în manşa a doua.

Citeşte şi Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Sofia Goggia, prima italiancă din istorie medaliată cu aur la coborâre. Lindsay Vonn, abia locul 3

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Anterior, Hirscher câştigase patru dintre cele şase probe de slalom din actuala ediţie a Cupei Mondiale. El nu mai ratase o cursă de slalom din 14 ferbuarie 2016, de la Yuzawa Naeba (Japonia), tot în Cupa Mondială. Totuşi, el a reuşit al această ediţie a JO să câştige două titluri olimpice, primele din cariera lui, la combinată alpină şi la slalom uriaş.

În această probă a luat startul şi Alexandru Barbu, dar nici el nu a terminat prima manşă.