Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate OFICIAL cu cel puţin un an. Premierul Japoniei şi preşedintele CIO au căzut de acord

În plină pandemie de coronavirus, premierul japonez Shinzo Abe a fost de acord cu amânarea ediţiei din acest an a Jocurilor Olimpice de Vară, programate să înceapă pe 24 iulie, la Tokyo. Primul termen avansat pentru desfăşurarea acestei Olimpiade este vara lui 2021.

24 mart. 2020, 12:08
Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate OFICIAL cu cel puţin un an. Premierul Japoniei şi preşedintele CIO au căzut de acord

Decizia amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost luată după o discuţie între preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, şi premierul japonez Shinzo Abe, care a avut loc marţi, la ora 11 GMT (ora 13.00, ora României).

Luni, Shinzo Abe a subliniat imposibilitatea ca întrecerile olimpice sa aibă loc în situaţia actuală, iar la primele ore ale zilei de marţi s-a anunţat că tema va fi analizată de şeful guvernului nipon cu preşedintele CIO.

Măsura vizează şi Jocurile Paralimpice prevăzute în perioada 25 august – 6 septembrie. De la înfiinţarea Jocurilor Moderne, în 1896, este pentru prima oară când jocurile sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de două ori în timpul celor două războaie mondiale.