Jocurile Olimpice de la Tokyo: un înalt oficial al Comitetului Olimpic s-a sinucis

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc în 2020, dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus.

07 iun. 2021, 10:57
Jocurile Olimpice de la Tokyo: un înalt oficial al Comitetului Olimpic s-a sinucis

Tragedie înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Yasushi Moriya, un înalt oficial al Comitetului Olimpic din Japonia, s-a sinucis, luni, la vârsta de 52 de ani, informează Reuters.

Conform sursei citate, bărbatul a sărit în fața unui tren subteran.Yasushi Moriya s-a sinucis în stația Nakanobu de pe linia Toei Asakusa, din secția Shinagawa. El a fost identificat după buletinul de identitate.

JO de la Tokyo, în pericol. Peste 80% dintre japonezi se opun găzduirii Olimpiadei din această vară
Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, dar a fost declarat mort două ore mai târziu.

Yasushi Moriya deținea funcția de director al departamentului de contabilitate al Comitetului Olimpic din Japonia.

Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo poate fi o opţiune, consideră un responsabil politic japonez

Toshihiro Nikai, numărul 2 în Partidul Liberal Democrat din Japonia, aflat la putere, a declarat în urmă cu o lună că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo poate reprezenta o opţiune în cazul în care situaţia cu privire la Covid-19 se va înrăutăţi, relatează Japan Times.

“Dacă este imposibil, atunci ar trebui anulate. Ce sens are să se organizeze Olimpiada dacă este responsabilă pentru propagarea infecţiilor? Va trebui să luăm o decizie”, a spus Nikai, secretar general al partidului.

Nikai a precizat însă şi că găzduirea JO este o oportunitate importantă pentru Japonia şi că trebuie să se depună eforturi în continuare pentru ca evenimentul să aibă loc.

Olimpiada de la Tokyo. Naţionala de fotbal a României şi-a aflat adversarele din grupă, sunt şanse mari pentru tricolori să se califice în sferturi