Jocurile Olimpice Paris 2024: Ţara care oferă recompense în vaci pentru medalii

Cum sunt răsplătite medaliile cucerite la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: de la premii în maşini şi apartamente până la vaci şi scutiri
Filip Stan
26 iul. 2024, 16:37
Jocurile Olimpice Paris 2024: Ţara care oferă recompense în vaci pentru medalii

Jocurile Olimpice Paris 2024: România are prevăzut în lege cuantumul premiilor. Însă, după fiecare participare, Guvernul, oricare a fost el, a decis să dubleze premiile medaliaţilor. Şi nu doar al lor. După Jocurile de ala Tokyo, primele 6 poziţii au primit sume dublate, după cum urmează:

  • locul 1 – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro),
    locul 2 – 112.000 euro (faţă de 56.000 euro),
    locul 3 – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro),
    locul 4 – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro),
    locul 5 – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro),
    locul 6 – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

Cât valorează un aur olimpic la actuala ediţie? Pentru un atlet, medalia este ceva nepreţuit, dar Comitetele Olimpice locale sau guvernele fiecărei naţiuni sunt cele care stabilesc o valoare monetară. În Statele Unite, ţară care este încă o dată candidată la dominaţia generală pe medalii (se va lupta cu China), aurul se plăteşte cu 35.000 de euro (echivalentul sumei în dolari), argintul – cu 21.000, iar bronzul – cu 14.000.

Cât costă rochia de firmă purtată de Carmen Iohannis la inaugurarea Casei României de la JO 2024 de la Paris. Geanta, de asemenea de la un brand renumit, are preţ aproape dublu FOTO

Cifre semnificativ mai mici decât în ​​alte ţări. De exemplu, Spania scrie un cec de 94.000 de euro pentru campionii săi olimpici, o sumă apropiată de ceea ce vor primi sportivii grecii, iar gazdele franceze – 80.000.

Apoi, sunt federaţii, mai ales cele cu şanse mai mici de a câştiga o medalie, care plătesc sume foarte mari pentru primul loc la Olimpiadă: 200.000 de euro în Serbia, 186.000 de euro în Maroc, 167.000 în Lituania, 144.000 în Ungaria, 116.000 în Ucraina, 100.000 în Kosovo. Italia plăteşte astfel: 180.000 de euro brut pentru aur, 90.000 pentru argint şi 45.000 pentru bronz.

Jocurile Olimpice Paris 2024: Niciun ban la britanici, suedezi şi la norvegieni

În schimb, Marea Britanie, o altă naţiune care se laudă cu un număr mare de medalii la fiecare participare, nu va acorda nicio recompensă sportivilor săi, aceeaşi alegere făcută şi de Suedia şi de Norvegia.

În momentul de faţă, clasamentul special al premiilor este condus de Hong Kong, care va oferi puţin sub 700.000 de euro pentru un aur olimpic. Recordul, însă, este doar temporar, având în vedere că Arabia Saudită nu a anunţat încă recompensa pentru sportivii care vor lua medalii.

Dar, este uşor de imaginat că acestea sunt sume nebuneşti, precum a fost cea plătită karateka-ului saudit Tereg Hamedi pentru câştigarea unui argint istoric la Tokyo: 1,2 milioane de euro.

Paris 2024. David Popovici: „Acum că am dobândit experienţă, nu pot decât să privesc spre lucruri şi mai mari la următoarea Olimpiadă”

Nici Singapore nu se zgârceşte, deoarece va aloca 650.000 euro pentru aur, 325.000 pentru argint şi 162.000 pentru bronz. A treia treaptă a podiumului provizoriu revine Taiwanului care, pe lângă donarea de 550.000 de euro de medalie de aur, va plăti un salariu lunar pe viaţă (rentă) de aproximativ 3.700 de euro celui sau celei care va reuşi să câştige cea mai preţioasă medalie.

Apoi, sunt federaţiile mai originale, care vor acorda premii cu adevărat speciale. Cea indoneziană, de exemplu, va oferi vaci medaliaţilor săi. O iniţiativă care o va copia pe cea din 2021, de la ediţia japoneză. Campioanele olimpice la badminton, Greysia Polii şi Apriyani Rahayu, au primit cinci vaci, o casă nouă, un restaurant şi un premiu în jur de 350.000 de dolari în numerar după victoria de la Tokyo.

Jocurile Olimpice Paris 2024: Austria mizează pe monede lansate în 1989

De asemenea, Austria nu duce lipsă de imaginaţie şi va oferi câştigătorilor săi câteva monede filarmonice în dar, numite în onoarea celebrei orchestre Filarmonicii din Viena.

Un obiect cu o mare valoare simbolică şi economică, având în vedere că acestea sunt moşteniri de aur de mare preţ. Pentru a obţine aceste obiecte preţioase de colecţie la o licitaţie, 18.000 de euro nu sunt de ajuns.

Lansată pentru prima dată în 1989 de Monetăria Austriacă, această monedă este apreciată de pasionaţii de numismatică pentru frumuseţea şi puritatea ei.

Sportivii bărbaţi din Coreea de Sud vor avea însă o motivaţie suplimentară la Paris: să încerce să obţină scutirea de la înrolarea militară obligatorie. Pentru asta trebuie să câştige titlul olimpic. În acest fel, cariera lor nu va fi întreruptă pentru cele 18 luni obligatorii pentru toţi bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani.

 

Polonia este şi ea darnică. Pe lângă un premiu în bani, campionii olimpici vor primi un diamant, un voucher de călătorie pentru două persoane în valoare de aproximativ 23.000 de euro, un tablou pictat de artişti locali şi un apartament cu două dormitoare în zona metropolitană a Varşoviei.

 

O maşină greu de câştigat în Malaezia

Imobiliarele par a fi un sector foarte atractiv pentru sportivi şi din alte regiuni. Ministerul Culturii şi Sportului din Kazahstan va oferi şi apartamente de diferite dimensiuni în baza medaliei câştigate: un apartament cu trei camere pentru aur, un apartament cu două camere pentru argint şi o garsonieră pentru bronz.

 

Pentru medaliaţi, federaţia din Malaezia s-a gândit la ceva mai mobil: o maşină de fabricaţie străină. Dar nu va fi uşor de câştigat, având în vedere că, de la Melbourne 1956 până la ultima ediţie de la Tokyo, niciun sportiv din Malaezia nu a câştigat un aur, doar 8 medalii de argint şi 5 medalii de bronz pentru sportivii veniţi de la Kuala Lumpur.

De la această ediţie a Jocurilor, World Athletics a introdus ceva nou, menit să scrie istorie: un premiu în bani de aproximativ 46.000 de euro pentru campionii olimpici. Este pentru prima dată când o federaţie internaţională oferă bani pentru sportivi. O iniţiativă care va fi extinsă la toţi medaliaţii de la Los Angeles 2028.

​Un premiu dublu va fi posibil şi pentru sportivii indieni care, pe lângă faptul că vor primi 110.000 de euro de la Comitetul Olimpic, vor vedea şi un cec de aproximativ 83.000 de euro emis de Guvernul din New Delhi în cazul victoriei la Jocurile Olimpice. .

DailyBusiness
Guvernul anunță vouchere pentru plata facturii la electricitate pentru românii cu venituri mici. 4,5 milioane de persoane vizate
Spynews
Povestea cuplului londonez care a renunțat la carierele de succes din Marea Britanie pentru a locui pe Riviera Franceză. De ce au luat această decizie
Bzi.ro
Irina Columbeanu, dispusă să se angajeze în România! Ce a determinat-o să ia această decizie
Fanatik.ro
Horia Ivanovici – Dumitru Dragomir, schimb de replici incendiar după dezmățul de la Beach, Please: „Selly, tu dormi bine? Doar bani, bani, bani, n-ai și tu niciun pic de moralitate?” / „Derbedei! Trebuie arestați!”
Capital.ro
Noi dezvăluiri despre Călin Georgescu. Victor Ponta scoate totul la suprafață: Ai grijă...
Playtech.ro
Orașul din România care a fost capitala a trei țări. Locul era cunoscut drept „Orașul de Aur”
DailyBusiness
Andreea Bostănică a primit un cadou de lux de 300.000 de euro. Influenceriţa are doar 20 de ani FOTO
Adevarul
Cine este Iulia Sviridenko, propusă de Zelenski pentru funcția de premier. Cariera discretă a unei tehnocrate cu influență în cercul prezidențial
wowbiz.ro
Alertă maximă! A revenit CIUMA! Primul deces înregistrat în ultimii 18 ani! Autoritățile sunt ÎNGROZITE
Spynews
Geanina Ilieș, dezvăluiri din culisele interviului cu Jennifer Lopez! Ce subiecte a abordat prezentatoarea în discuția cu artista
Spynews
Polițiștii au descins la casa uneia dintre fostele iubite a lui Emil Gânj, bărbatul care ar fi ucis-o pe Anda. Când l-a văzut ultima dată. Femeia se teme pentru viața ei
Evz.ro
Românii n-au avut noroc. Majorarea TVA putea fi evitată
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
Accidentul aviatic din India ar fi fost provocat intenționat de pilot. Acesta ar fi suferit după moartea mamei sale
Cancan.ro
Pilotul Air India ar fi prăbușit intenționat aeronava cu 260 de pasageri la bord. Care este motivul descoperit abia acum
Playsport.ro
Zăcământul uitat care transforma România într-o superputere. Poate salva Europa de criza...
Capital.ro
UE schimbă regulile. România trebuie să verifice vârsta pe internet. NU toți românii vor mai avea acces
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
„Inima mea nu acceptă cât te-ai chinuit pe un pat de spital” Familia tânărului ucis de un luptător K1 își strigă durerea și cere să se facă dreptate
Horoscop zilnic pentru toate zodiile – 13 iulie 2025. O zi de duminică plină de surprize
MediaFlux
O nouă lovitură pentru șoferi! Amenzi de 607 lei pentru viteză prea mică
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai îngustă mașină din lume are lățime de doar 50 cm. A fost proiectată de un mecanic din Italia