Joe Biden a luat-o pe arătură. Ultima gafă a preşedintelui SUA, acesta a fost filmat luând-o pe un drum greşit către Casa Albă VIDEO

Ultima gafă a lui Joe Biden îl înfăţişează pe acesta ignorând indicaţiile agenţilor din Serviciul Secret la reîntoarcerea din Delaware. El a intrat în Casa Albă traversând peluza, în loc să o ia pe alee.

11 aug. 2021, 15:59
Joe Biden a luat-o pe arătură. Ultima gafă a preşedintelui SUA, acesta a fost filmat luând-o pe un drum greşit către Casa Albă VIDEO

Președintele Joe Biden a fost filmat ignorând direcția unui agent al serviciului secret care a încercat să-l direcționeze către o alee care ducea la intrarea în Casa Albă. În schimb, preşedintele în vârstă de 78 de ani al SUS l-a urmat pe agent pe gazon și prin grădină, alegând o cale prorpie de intrare în grădină, prin lateral.

Frank Fleming, scriitor la site-ul satiric conservator The Babylon Bee, susține că a descris exact evenimentele descrise în videoclip mai devreme în ziua respectivă, într-un articol satiric fictiv – o presimțire aproape a gafei. „Oh omule; Am scris acest lucru într-un articol The Babylon Bee în această dimineață înainte de a vedea acest videoclip ”, a scris Fleming pe Twitter, citat de Daily Mail.

El scrisese în articol: „Președintele Biden a vorbit și despre succesul programului, el strigând:„ Ce este TikTok?”, înainte de a se rătăci, la întoarcerea către ușa din fața Casei Albe”.

În altă ordine de idei, Casa Albă a anunţat miercuri că Joe Biden va organiza, pe 9 şi 10 decembrie, un summit pentru democraţie virtual la care vor fi invitaţi şefi de stat şi de guvern şi reprezentanţi ai societăţii civile. Summitul ”va reuni şefi de stat, societatea civilă, organizaţii umanitare şi sectorul privat pentru a dezbate provocările cu care se confruntă democraţia, în scopul consolidării comune a bazelor pentru modernizarea democratică”.

Citeşte şi SUA au cheltuit peste 1.000 de miliarde de dolari în războiul din Afganistan. Joe Biden nu regretă decizia de retragere a trupelor

Joe Biden nu a oferit detalii despre lista ţărilor invitate la acest summit care se prezintă, fără a menţiona explicit acest lucru, drept o alternativă la G20 şi o provocare lansată la adresa Beijingului.

Liderii ţărilor G20, grup a cărui componenţă este determinată de puterea economică şi la care participă şi regimuri autoritare precum China sau Arabia Saudită, urmează să se reunească la finalul lunii octombrie, în Italia. ”Provocarea vremurilor noastre este de a demonstra că democraţiile sunt în măsură să îmbunătăţească viaţa propriilor cetăţeni şi să răspundă marilor probleme ale lumii”, adaugă comunicatul.

Reuniunea în sistem de videoconferinţă din luna decembrie va fi urmată, după un an, de o sesiune cu participare fizică.