Joe Biden a vizitat o bază militară americană din Polonia, a mâncat pizza cu soldaţii şi a lăudat curajul ucrainenilor: „Stau în mijlocul străzii, în faţa unui tanc blestemat” GALERIE FOTO

Preşedintele Joe Biden a vizitat vineri trupele americane staţionate în apropiere de graniţa Poloniei cu Ucraina şi a avut ocazia să vadă la faţa locului răspunsul umanitar din ce în ce mai mare la milioanele de ucraineni care fug în Polonia pentru a scăpa de asaltul Rusiei asupra patriei lor.

25 mart. 2022, 19:17

Prima oprire a lui Biden a fost la membrii Diviziei 82 aeropurtate a armatei americane, vizitând o frizerie şi o sală de mese amenajată pentru trupe, unde a mâncat pizza alături de militari.

El a sosit vineri după-amiază la aeroportul din Rzeszow, cel mai mare oraş din sud-estul Poloniei, unde sunt dislocate unele trupe americane, notează AP.

Preşedintele Statelor Unite a lăudat trupele americane staţionate în Polonia. „Sunteţi cea mai bună forţă de luptă din lume şi asta nu este o hiperbolă”, a spus Biden înainte de a se aşeza pe un scaun pliabil pentru a mânca împreună cu grupul.

Cu ocazia acestei vizite, preşedintele Joe Biden a făcut şi o serie de declaraţii, ţinând să amintească curajul ucrainenilor în lupta cu armata rusă.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina, ziua 30. VIDEO Ruşii au folosit rachetele Iskander să distrugă o bază militară, ucrainenii spun că liniile frontului sunt „îngheţate”

”Cetăţenii ucraineni au multă coloană vertebrală. Au mult curaj”, a spus Biden.

”Uitaţi-vă cum se ridică… Femei, tineri care stau în mijlocul, în faţa unui tanc blestemat, spunând doar «Nu plec. Rezist». Sunt incredibili”, a subliniat liderul SUA, potrivit News.ro.

Biden susţine că lumea se confruntă în prezent cu o luptă între ”democraţie şi oligarhi”.

”Implicarea voastră include mai mult decât doar dacă puteţi sau nu alina suferinţa oamenilor din Ucraina. Suntem într-o nouă fază. Suntem într-un punct de inflexiune”, a adăugat Biden.

Citeşte şi: Zelenski a vorbit în cadrul Summitului NATO de la Bruxelles despre poziţia ţărilor UE referitoare la aderarea Ucrainei: „România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial”