Joe Biden anticipează cum va răspunde Rusia sancţiunilor impuse de SUA. „Putin este cu spatele la zid”

SUA crede că Rusia va organiza atacuri cibernetice asupra sa, ca răspuns la sancțiunile impuse de americani Moscovei, a anunțat Joe Biden în cadrul unei mese rotunde cu reprezentanți ai mediului de afaceri.
Daniel Spătaru
22 mart. 2022, 08:53
Joe Biden anticipează cum va răspunde Rusia sancţiunilor impuse de SUA.

Ca răspuns la sancțiunile anti-ruse, Moscova poate organiza atacuri cibernetice. Vladimir Putin nu se aștepta ca țările occidentale să fie unite în măsurile de sancțiuni luate împotriva Rusiei. Ar trebui să așteptăm cu prudență ce urmează. Cel mai probabil este să folosească atacuri cibernetice”, a spus Biden în timpul unui discurs difuzat pe Twitter.

De asemenea, Joe Biden a declarat că este „clar” că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina, avertizând că o astfel de decizie ar determina un răspuns occidental „sever”. „Este cu spatele la zid”, a explicat Biden referitor la preşedintele rus Vladimir Putin, subliniind că Moscova a acuzat recent SUA că deţin arme chimice şi biologice în Europa. „Este pur şi simplu fals. Vă garantez”, a insistat el în cursul unei reuniuni cu şefii unor companii americane la Washington.

Ei (ruşii) susţin de asemenea că Ucraina deţine arme chimice şi biologice. Acesta este un semn clar că el (Vladimir Putin) ia în calcul utilizarea acestor tipuri de arme„, a subliniat Joe Biden, la un eveniment al oamenilor de afaceri.

Citeşte şi Fostul director al CIA demască planurile Rusiei şi explică de ce deja şase generali ai Kremlinului au fost omorâţi de ucraineni: „Sistemul lor de comandă şi control s-a stricat”

Preşedintele american a reiterat un avertisment lansat la începutul lunii după ce reprezentanţi ruşi au acuzat Ucraina că ar încerca să ascundă un presupus program de arme chimice susţinut de Washington.

În prezent când Rusia şi-a emis falsele acuzaţii, iar China pare să aprobe această propagandă, trebuie să supraveghem orice posibilă recurgere a Rusiei la arme chimice şi biologice în Ucraina„, a avertizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, pe Twitter.

Joe Biden a reiterat luni că utilizarea unor astfel de arme expune Moscova unor măsuri de retorsiune „severe” din partea ţărilor occidentale, fără să precizeze natura lor.

Citeşte şi Pericol major pe litoralul Mării Negre. Furtuna a adus spre ţărm mine de război dinspre Ucraina, gata să explodeze la cel mai mic contact

Vladimir Putin „ştie că vor exista consecinţe severe datorită frontului unit al NATO”, a avertizat şeful administraţiei de la Washington, fără alte precizări.

Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său rus cu un răspuns puternic american în caz de atacuri cibernetice împotriva infrastructurilor vitale ale Statelor Unite ale Americii.

Am avut o discuţie lungă referitor la consecinţe dacă se angajează” în atacuri cibernetice, a declarat preşedintele american, referindu-se la summitul cu omologul său rus anul trecut la Geneva, notează AFP.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Încă o zi liberă în România. Cine va beneficia de acest cadou
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Îți fac direct dosar penal. ALERTĂ pentru șoferii care merg la RAR. Îți confiscă și mașina
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'