Joe Biden face presiuni pentru reducerea nivelului de nicotină din ţigări. Produsele de fumat pe bază de mentol vor fi interzise total

Administraţia Joe Biden ar putea lua în considerare forţarea producătorilor de ţigări să regleze nivelurile de nicotină din produsele lor la un nivel "non-dependent" sau "minim dependent".

20 apr. 2021, 10:56
Joe Biden face presiuni pentru reducerea nivelului de nicotină din ţigări. Produsele de fumat pe bază de mentol vor fi interzise total

Casa Albă are în vedere, pe lângă reducerea nivelului de nicotină din ţigări, o interdicţie totală asupra produselor pe bază de mentol, considerate de mult timp ca un început pentru tinerii fumători. Administraţia pentru alimente şi
medicamente (FDA), care exercită controlul de reglementare asupra tutunului, trebuie să răspundă până pe 29 aprilie la petiţia cetăţenilor de interzicere a produselor cu mentol, potrivit The Independent.

O lege adoptată în 2009 interzisese deja aromele de ”bomboane”, ”fructe” şi ”condimente” din ţigări, din cauză că erau atrăgătoare pentru copii.

Citeşte şi Măsură controversată în Noua Zeelendă: Fumatul INTERZIS pentru persoanele născute după 2004

FDA estimează că există peste 19 milioane de fumători de ţigări cu mentol în Statele Unite, dintre care marea majoritate sunt persoane afro-americane.

Se estimează că fumatul este legat de aproximativ 480.000 de decese care au loc anual în SUA.

Citeşte şi Nicotina, un posibil aliat în lupta cu noul coronavirus. Va avea loc un studiu clinic

Referitor la anunţata acţiune a administraţiei Biden, purtătorul de cuvânt al Altria (fostă Philip Morris), George Parman, a declarat: „Orice acțiune întreprinsă de FDA trebuie să se bazeze pe știință și dovezi și trebuie să ia în considerare consecințele reale ale acestor acțiuni, inclusiv creșterea unei piețe ilicite și impactul asupra a sute de mii de locuri de muncă, de la fermă la magazinele locale de desfacere din întreaga lume„.